HCL.HR

Napokon je otkriveno što se dogodilo sa zaboravljenom Rockstarovom igrom Agent

Zoran Žalac 22.11.2023.   •   6 komentara


Bivši zaposlenik Rockstar Gamesa opisao je gdje je zapelo u razvoju Rockstarove PlayStation 3 eksluzive zvane Agent.

Kreatori GTA serijala davne 2009. godine najavili su kako rade na ekskluzivnoj igri za tadašnji PlayStation 3. Igru su najavili pod nazivom Agent i rekli kako se tu radi o špijunskom trileru. Međutim, to je bio prvi i jedini spomen te igre. U Rockstaru ju kasnije više nikad nisu spominjali pa je postalo jasno kako je ta igra otkazana.

Samo nikad nije otkriveno zašto. Sve do sada!

Bivši Rockstarov zaposlenik Obbe Vermeij na svom je blogu nedavno otkrio jednostavan razlog zašto igra zvana Agent nikad nije ugledala svjetlo dana. Krivac za to je GTA 5 – ta je igra dobila prioritet i u Rockstaru nisu imali vremena za sekundarne projekte.

Vermeij navodi kako je interni naziv za Agenta bio Jimmy, kao škotska verzija Jamesa Bonda. Igra je trebala biti smještena u 70-e godine, a igrač bi u njoj posjećivao atraktivne lokacije diljem svijeta.

“Razvoj igre nije išao onako kako smo se nadali. Postalo je neizbježno da će cijela tvrtka morati stati iza sljedeće GTA igre. Pokušali smo srezati igru prije nego smo dobili poziv iz New Yorka da se prebacimo na GTA 5. Postalo je jasno da će nam Jimmy (Agent) biti prevelika smetnja i zato smo ga odbacili. Igra je bila predana drugom timu unutar Rockstara, ali nikad nije bila dovršena.” – objasnio je bivši zaposlenik Rockstara.

Komentari (6)

  • Fury

    22.11.2023 - 19:48

    Bilo bi fora vidjeti nesto ovako od roksa

  • Danilo Boljevic

    22.11.2023 - 21:06

    Prava steta, koncept i tema su vrhunski i sama cinjenica da je ovo radio Rockstar bi bila dovoljna da je kupim. Ne znam da li da volim GTA V sto je vrhunska igrica ili da je mrzim sto su ovo kao i Bully 2 i vjerovatno neke druge igre otkazane zbog nje.

  • Apocalypse4987

    22.11.2023 - 22:23

    Radije bi odigra ovo nego GTA V. Ne kažem da je GTA V loš, dapače, odigra sam ga 3 puta i prezabavan je. Al špijunska igra u 70-tim ne može bit loša nikako. Sitim se odma Kate Archer i NOLF serijala, nešto pregenijalno

  • MrPhilips

    22.11.2023 - 23:09

    Pročitajte i druge članke na njegovom blogu, baš su interesantni, čovjek opisuje šta se dešavalo u Rockstaru kroz istoriju.

  • PppPP

    23.11.2023 - 00:52

    Bully 2 🤤

  • SanKa

    23.11.2023 - 09:35

    ja mislim da bi ovo bila hit igra..šteta

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?