HCL.HR

Nastavak Planescape: Tormenta bio bi tek spiritualan

Zoran Žalac 25.07.2012.   •   3 komentara


Obsidianov Chris Avellone ozbiljno je razmotrio ideju Kickstarter kampanje za sljedeću Planescape: Torment igru, ali ističe kako bi u nastavku odbacio mehaniku i setting originala.

Razvojni tim Obsidian trenutno radi na igri South Park: The Stick of Truth te pripomaže u razvoju inExileova Wastelanda 2, no istovremeno je otvoren za ideje o budućim projektima. Ranije ove godine kreativni direktor studija Chris Avellone izjavio je kako bi jedan od tih projekata mogao krenuti u obliku Kickstarter kampanje, odnosno da bi to mogla biti igra po izboru fanova. Dakako, najspominjaniji naslov u tom kontekstu bio je nastavak igre Planescape: Torment, kultnog RPG klasika iz 1999. godine. Nakon nekog vremena Avellone je ozbiljno razmotrio tu ideju te podijelio svoja razmišljanja na tu temu:

„Da, jako sam zainteresiran za Planescape: Torment Kickstarter! … Ali iskreno rečeno ne znam da li bih tu igru želio raditi kao nastavak Planescapea – bolji pristup bio bi ignorirati D&D mehaniku i vidjeti može li se napraviti ono što je napravljeno s Falloutom kada je postao spiritualni nasljednik Wastelanda. Kad bi napravili igru koristeći neke koncepte Planescapea bez korištenja D&D mehanika, zapravo bismo dobili mnogo bolju igru. Diskutabilno je da je u Tormentu D&D baza smetala iskustvu igranja. Bilo je mnogo teže napraviti igru s takvim idejama uz D&D mehaniku, toliko da smo morali odustati od dosta njih. Morali smo ignorirati određene čarolije, promijeniti mehaniku klasa. To su stvari koje D&D nije omogućavao i zbog kojih je bio ograničavajući u nekim aspektima. Ako bismo radili spiritualni nastavak, ne znam bismo li tada koristili Planescape licencu ili mehaniku originala, ili pak nešto sasvim novo što bi se razlikovalo od Tormenta.“ – izjavio je Avellone.

Dakako, ovo još nije nikakva potvrda da ćemo igru jednoga dana i dočekati, ali je zato jasan pokazatelj da Obsidian nije nesklon takvoj opciji.

Komentari (3)

  • Toma1982

    25.07.2012 - 13:55

    Ako ne budu slijedili D&D pravila onda to neće imati nikakve veze sa Tormentom osim imena. Nekažem da Fallout 3 nije bio zakon igra ali jednostavno to nije onaj stari Fallout.

  • DjokaBA

    25.07.2012 - 14:19

    jbte zasto uvek moraju sve da menjaju… kako za Wasteland 2 ne menjaju, a je nekoliko godina starija od Tormenta

  • Soulmarine

    26.07.2012 - 09:39

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?