HCL.HR

Navodno se radi na filmu Star Wars: Knights of the Old Republic

Zoran Žalac 24.05.2019.   •   20 komentara   •   Filmovi i serije


Nekoliko izvora tvrdi da će jedan od sljedećih Star Wars filmova biti adaptacija Knights of the Old Republic serijala.

Kako sada stvari stoje, čini se da ćemo prije dobiti filmsku adaptaciju igre Star Wars: Knights of the Old Republic nego treći dio tog serijala. Izvori bliski portalu BuzzFeed News otkrivaju kako Lucasfilms trenutno radi upravo na tom projektu, a scenarij piše Laeta Kalogridis koja je prethodno radila na Avataru i Shutter Islandu. Ako je to doista slučaj, Kologridis bi postala prva scenaristica u Star Wars serijala nakon pete epizode iz 1980.

Dakako, ništa još nije službeno te Disney odbija komentirati ove glasine. No, ako se pita fanove Star Warsa, nekima su KOTOR igre BioWarea i Obsidiana pričom bile bolje od nove filmske trilogije, a prema aktualnim događanjima mnogi bi bili sretni da na filmovima radi bilo koji drugi scenarist umjesto dvojca koji je potpisao seriju Game of Thrones.

Označeno sa:

Komentari (20)

  • SlucajniProlaznik

    24.05.2019 - 17:12

    Meni je originalna trilogija vrhunska. Druga trilogija je malo manje dobra ali također jako dobra. JarJar Bings mi recimo ne smeta. Rogue One je jedini film od ovih modernih koje sam sa zanimanjem gledao, bez prematanja i bez osjećaja da će mi istrunuti još koji neuron ako pokušam uključiti logiku. I to više nego jednom. SW je praktički gotov. Ja sam potpuno siguran da su šanse astronomski male da će bilo koji idući SW film bez obzira na koje se vrijeme, mjesto ili radnju bazira biti išta osim loš i pun rupa i loših likova.

  • Apocalypse4987

    24.05.2019 - 18:30

    Da, sve to stoji, ali mi želimo KOTOR 3

    • Lucija

      @Apocalypse4987, 24.05.2019 - 19:21

      Ako bi ga danasnji Bioware radio, radije ne. (sad but true)

    • Apocalypse4987

      @Lucija, 24.05.2019 - 19:45

      Samo Obsidian to može, niko drugi 🙂

    • vlatko2003

      @Apocalypse4987, 24.05.2019 - 22:47

      ajoooj,kakva bi to ljepota bila

  • RaspudicT1986

    24.05.2019 - 18:45

    Jeli taj KOTOR bio stvarno tako dobra igra?? meni to iskreno izgleda bzvz……meni se npr sviđa Jedi Academi…..mislim sustav borbe je puno bolji

    • Saren

      @RaspudicT1986, 24.05.2019 - 18:52

      Prica je jako dobra, i tko ga nije odigrao taj nezna sta je dobar SW RPG. To su bila vremena kad je jedinicu napisao tada legendarni BioWare i prica i igra su bile ono nest wow i pojam kvalitete. Dvojku je radio Obsidian Entertainment koji sada radi na Outer Worldsu i u vlasnistvu je Microsofta. Iako je imao bugova postoji mod tzv. Restored Content koji vraca sto je izostalo iz originalne igre (fajlovi su i dalje tu samo su ih izrezali u igru jer nisu imali vremena) takodjer jako dobar sa meni omiljenim negativcima radjenim na gotovo pa shakespearijanski nacin. Toplo preporucam. Grafika za danasnje pojmove (bez modova) je ono bezveze ali je prica must.

    • Lucija

      @RaspudicT1986, 24.05.2019 - 19:18

      @RaspudicT1986 To je igra koja nije privlacna sirokoj publici upravo zato sto je napravljena kao RPG baziran na Dungeons and Dragons sustavu. Ova igra takoder prije sustava borbe i grafike stavlja fokus na pricu i zato je mnogi cijene kao najbolju pricu ispricanu u SW svijetu.

  • Saren

    24.05.2019 - 18:55

    S obzirom na to tko je predsjednik za SW kod Disneya, tko su redatelji imam samo najgore strahove da ce mi upropastiti omiljenu igru sa veoma losim filmom. Nadam se da sam u krivu i to jako za ovo sta sam rekao ali sudeci sta rade sa fransizom – opcenito nemam ni nade a jos manje hypea. Jos samo fali da se Jar Jar u obliku Gizke ili cega vec pojavi u KOTOR filmu i preuzme nekako 20 minuta filma ili neka slicna kretenarija. Predvidanja ? Dobit cemo osrednji film od nekoga tko za igru nije ni cuo, jos je manje igrao, a nakon toga ce big daddy Disney narediti manjem daddyu EA-u da naredi BioWareu da naprave KOTOR 3 koji ce biti neka glupost ili ce jednostavno napraviti nesto da izpromoviraju osrednji SW:TOR. Kako rekoh – dao bog da sam u krivu ali sa svim navedenim i tko sve stoji iza ovoga filma mozda bi mi i draze bilo da se ne hvataju toga.

    • SonOfZeus

      @Saren, 24.05.2019 - 23:06

      Očekuj glavni lik crna žena Darth Raven-a koju su bijeli muškarci maltretirali cijeli životu i ubili njenu mamu jer je ilegalno prošla granicu kako bi njoj donijela bolji život, upoznaje mentora Keirana koji je na početku pun podrške no na kraju ispadne da ko i svaki muškarac je imao samo zlobne pobude prema njoj te ju nastoji iskoristiti i konačno ju izdaje kako bi ugodio patrijarhalnom imperijalističkom društvu. ;P

    • Saren

      @SonOfZeus, 25.05.2019 - 01:04

      Slicnih kretenarija takvih i nepotrebnih likova se i bojim da ce bit u filmu 🙁

    • funky0308

      @Saren, 25.05.2019 - 13:28

      Haha…krenem pisati komentar i reko, ajde da prodjem prvo komentare da vidim sto ljudi kazu i naidjem na dva komentara tvoj i od druga Zeusa koji su zapravo rekli nesto poprilicno slicno sto htjedoh i ja reci. Puno je tu kalkulacija, previse se gleda da se ispune nekakva danasnja moderna preseravanja pa se uopce ne bih cudio da stvarno i dobijemo crnkinju kao nekakvog glavnog lika, tri homoseksualca, dva transrodna lika i hrpu nekakvog nebitnog smeca, samo kako bi film bio sto vise moderan. Kada pogledamo tko danas vuce konce i tko odlucuje sto ce se i kako raditi, kakvi scenaristi rade i kome se sve daje da brlja po SWu, mislim da ce biti dobro ako bude samo ovo sto vas dvojica, a evo i ja, spominjemo. KOTOR 3, ako ikada i dodje, vjerojatno ce biti reklama za icajan film. Meni su vecina SW filmova odlicni. Prva trilogija posebno dobra, a dalje kako ide sve skupa gubi na kvaliteti ali nije mi nesto lose da ne mogu gledati. Solo mi je recimo bio dobar, zanimljivo mi je bilo vidjeti kako je dosao do broda i odakle mu takvo ime uz sve ostalo… Game of T. za sada nisam gledao, cekao sam da izadju sve sezone i zadnja ep i sada krecem ali koliko sam od lege cuo (covjeka koji stvarno prati GoT i koji je i inace filmas pa zna sto i o cemu prica) – bolje da ekipa ne dira SW jer se nisu proslavili sa finalom osme sezone. (Ne mogu puno o tome, nisam seriju jos poceo gledati i daleko je osma sezona ali vjerujem covjeku). Ja bih stvarno volio vidjeti jednu dobru SW avanturu, nekakvu akcijsku avanturu iz treceg lica gdje ceno posjetiri one genijalne planete i kultna mjesta, proci odlicnu pricu i neceno se previse zamariti taktikom i strategijom, craftanjem i ostalim ROG aktivnostima nego kao u Unchartedu, dozivjeti jednu genijalnu SW pricu iz prve ruke…

  • Muflon

    24.05.2019 - 18:56

    Kotor je ne samo najbolja SW igra ikad, nego jedna od najboljih igara u povijesti medija. Combat je takav kakav je jer je igra izašla u doba kad su RPG igre većinom imale turn based combat sisteme tj svijet još nije bio upoznat sa pojmom “Akcijski RPG”. Danas jedino još Dragon Age serijal (i pokoja indy ili japanska igra) pokušava sfurat nešto takvo ali i sam polako napušta taj sistem (DA:I), a recimo Final Fantasy ga je u posljednjem nastavku već napustio. Jedi Academy je definitivno imao najbolji sustav borbe u SW igrama i bilo bi odlično da naprave KOTOR 3 sa takvim (ili barem sličnim) sustavom.

    • Saren

      @Muflon, 24.05.2019 - 18:57

      I kad je ime BioWare bio sinonim nekakve kvalitete… before the dark times, before EA. 🙁

    • RaspudicT1986

      @Muflon, 24.05.2019 - 19:42

      da u ovom KOTOR-u me bas odbija sustav borbe, volim aktivni sustav borbe……..nadam se nekoj SW igri sa aktivnim sustavom borbe kao u jedi Academi

    • Mah

      @Muflon, 24.05.2019 - 20:26

      SW igra s modernim sustavom (battlefront < jedi academy) i interaktivnom pričom koja ti zapravo daje mogućnost da budeš zao do jezgre (jezgre svoje crvene sablje naravno)

  • Mah

    24.05.2019 - 19:51

    A pas mater sjebat će mi i kotor

  • quill

    25.05.2019 - 14:43

    KotOR je jedan od glavnih razloga zasto sam zavolio cijeli taj SW svemir. Prica u igri je stvarno genijalna, ali svaku pricu dozivite drugacije kroz igru nego kroz film ili knjigu, tako da nemam prevelike nade za film 🙁

  • HyPo

    25.05.2019 - 17:28

    Vidjet čemo inače nisam neki fan Star Wars filmova ili serija

  • SanKa

    27.05.2019 - 09:50

    već me štrecnulo da D&D rade ovaj SW

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?