HCL.HR

Negative Atmosphere je sci-fi horor igra očigledno inspirirana Dead Spaceom

Hrvoje Smoljić 11.04.2019.   •   2 komentara


Negative Atmosphere bi mogao biti slamka spasa za sve koji se nadaju novom Dead Spaceu. Jedini problem? Igra je u ranoj fazi razvoja, a financira se putem crowdfundinga.

Negative Atmosphere je sci-fi horor igra prikazana u sklopu prošlotjednog EGX Rezzed događaja održanog u Londonu. Prva je to igra nedavno osnovanog Sun Scorched Studia koji je odlučio koristiti crowdfunding kako bi svoju viziju proveo u stvarnost. Prva faza financiranja igre provodi se preko web stranice Patreon, dok proizvođač kasnije planira pokrenuti i Kickstarter kampanju.

Kratak demo prikazan na EGX-u pokazao je kako je očiti uzor igri bio popularni Dead Space. Od činjenice da je ista smještena u mračnim i klaustrofobičnim hodnicima svemirske postaje do protagonista čije odijelo uvelike podsjeća na ono Isaaca Clarkea. Čini se, doduše, kako je Negative Atmosphere nešto više orijentiran na akciju budući da glavni lik ovdje koristi pravu automatsku pušku umjesto prilagođenih rudarskih alata.

Prikazani demo je rezultat samo pet mjeseci rada na igri, a kako nitko ne radi na novom Dead Spaceu – s velikim interesom ćemo pratiti daljnji razvoj ovog projekta.

Komentari (2)

  • Lord_Sec

    12.04.2019 - 00:11

    Zanima me sta ce ispast

  • GAMEmaher

    12.04.2019 - 17:01

    Izgleda jako obećavajuće. Kad se sjetim remek djela trilogije dead space kako je to vrhunska igra koju ću opet od gušta sve odigrati…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?