HCL.HR

Neke igre za PS Vitu i moći će se prodavati i nakon gašenja PS Storea, ali postoji kvaka

Zoran Žalac 31.03.2021.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon što je najavljeno kako završava prodaja digitalnih igara za PlayStation 3 i PlayStation Vitu, neki su developeri optužili Sony za manjak komunikacije i transparentnosti.

Ranije ovoga tjedna službeno je potvrđeno kako će Sony trajno prekinuti prodaju digitalnih igara za PlayStation 3, PlayStation Vitu i PlayStation Portable. Od te tri konzole PS3 i PSP su umirovljene platforme za koje više ne izlaze nove igre. PlayStation Vita je tu iznimka i za tu je konzolu u pripremi bilo nekoliko igara. Sony je obavijestio neke developere o skorom gašenju servera, no nisu svi dobili tu obavijest, pogotovo manji indie studiji.

Posebno je to problematično jer je digitalna prodaja novih igara za Vitu bila jedina moguća solucija, s obzirom da Sony više ne proizvodi kartice na kojima su se distribuirala fizička izdanja igara za Vitu. Neki su developeri nakon vijesti o gašenju PlayStation Storea za PS Vitu stoga odlučili otkazati svoje nadolazeće igre za tu platformu.

U Sonyju poručuju da nisu zatvorili baš sva vrata za buduće igre na PlayStation Viti. Tehnički gledano, developeri će moći lansirati nove igre za Vitu i nakon 27. 8. ove godine, kada se gasi PS Store na toj platformi, no u tom slučaju neće ih smjeti prodavati zasebno. Jedini način da developeri lansiraju nove igre za PS Vitu jest da ih naprave i za PS4 ili PS5 te ih lansiraju kao cross-buy naslove. Na taj način kupnjom verzije za PS4 ili PS5, igra bi se automatski dobila za PS Vitu.

Komentari (1)

  • Skaco

    01.04.2021 - 13:38

    Super vijest za vlasnike Vite mada ja ne vidim smisla sto gase od store za nju jer je izasla ima oko 10 godina

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?