HCL.HR

Netko je kupio 4000 kopija igre Alan Wake – i vjerojatno nijedna ne radi

Zoran Žalac 17.04.2024.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Jedna je ljubiteljica serijala Alan Wake odlučila kupiti četiri tisuće kartica s kodovima za Xbox 360 verziju te igre. Izgledno je da se nijedan od tih primjeraka igre više ne može aktivirati.

Jeste li ikada voljeli neku igru toliko da ste kupili više njezinih primjeraka? Možda jeste, ali vjerojatno nikad niste kupili na tisuće primjeraka jedne te iste igre. To je rezervirano za najzagriženije fanatike, a jedna od takvih je ljubiteljica igre Alan Wake pod nadimkom Alisa, koja je nedavno nabavila paket s 4000 kopija te igre za Xbox 360.

Preciznije rečeno, Alisa je za 240 dolara kupila dvije kutije promotivnih kartica / letaka s kodovima za aktiviranje digitalne verzije Alana Wakea koji su se privatno prodavali na eBayu. Obje su kutije težile oko 25 kilograma, te su iz SAD-a do Finske putovale dobrih mjesec dana.

Alisa je pokušala aktivirati 20-ak kodova i nijedan primjerak igre nije bio važeći, što vjerojatno znači da je valjanost kodova istekla i da više nijedan nije važeći.

Dakako, uz jedan korisnički račun može se aktivirati samo jedan primjerak igre pa vlasnica 4000 primjeraka Alana Wakea zapravo u startu nije imala nikakve koristi od ovog unikatnog paketa. Kupila ga je, kako kaže, jer će joj se dobro uklopiti u jedan fan video na kojemu trenutno radi.

“Trenutno sam u procesu kreiranja videa koji je inspiriran igranim scenama u Alan Wake 2 i čim sam vidjela oglas na eBayu za 4000 Alan Wake download kartica, imala sam u glavni scenu u kojoj ću ih moći iskoristiti. Nakon toga vjerojatno ću tim karticama prekriti zidove u svojoj sobi jer to zvuči smiješno. Uz to, jako volim Alan Wake serijal.” – izjavila je Alisa u razgovoru s PCGamesN.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • SanKa

    18.04.2024 - 09:34

    dosta glup nacin za potrositi novce. mogla se radije drogirat

    • BigM

      @SanKa, 18.04.2024 - 21:00

      Barem je kreativno

    • Rick Sanchez

      @SanKa, 19.04.2024 - 09:49

      Možda i je korisnica supstanaca, ali sa velikih distanaca.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?