HCL.HR

Netko je navodno imao plan za GTA film… s Eminemom u glavnoj ulozi

Zoran Žalac 15.11.2022.   •   7 komentara   •   Filmovi i serije


Jedan je agent u BBC-jevom podcastu izjavio kako je šef Rockstara imao ponudu za filmsku adaptaciju Grand Theft Auta, s unaprijed odabranim redateljem i glavnim glumcem.

Grand Theft Auto 5 je najuspješniji proizvod u povijesti zabavne industrije te je kao takav zgrnuo više novca čak i od najgledanijih filmova. Međutim, dok GTA još nije bio toliko popularan, postojali su planovi da se taj serijal igara pretvori u filmsko ostvarenje. A iza toga navodno stoji jedna pomalo neobična priča.

Kako je u novom BBC-jevom podcastu ispričao agent Kirk Ewing, Rockstar je ponudu za GTA film imao već nakon izlaska GTA 3. Ewing tvrdi da je sa šefom Rockstar Gamesa, Samom Houserom, razgovarao o mogućnosti da se GTA pretvori u film, a producenti iz Los Angelesa nudili su mu opciju u kojoj su redatelj i glavni glumac već bili dogovoreni. Redateljsku palicu navodno je trebao preuzeti Tony Scott, redatelj originalnog Top Guna, dok se u glavnoj ulozi trebao naći tada megapopularni reper Eminem.

Možda se pitate kakve veze Eminem ima s glumom, no treba se prisjetiti da je Eminem prije 20 godina bio u glumačkim vodama nakon debitantskog nastupa u filmu 8 Mile. Čak je 2003. godine osvojio filmsku nagradu Oscar, samo ne za glumu nego za glazbu iz tog filma.

U bilo kojem slučaju, šef Rockstara navodno je odbio tu ponudu. Ewing navodi da su u Rockstaru nedugo nakon toga shvatili da u Grand Theft Autu imaju franšizu koja je potencijalno veća od svih filmskih franšiza tadašnjeg vremena.

Što se Eminema tiče, on se formalno nikad nije vezao uz GTA serijal. Tek je krajem prošle godine dobio indirektnu poveznicu, time što je uz svog prijatelja Dr. Drea izveo jednu od pjesama koje su debitirale u GTA Online kroz ekspanziju The Contract.

Komentari (7)

  • djosic85

    15.11.2022 - 13:08

    Hvala bogu da se nije realiziralo. 8 Mile nije autobiografski film, sam eminem je rekao da film ima neke sličnosti s njegovim životom a ostalo izmišljeno

  • zdravljeigaming

    15.11.2022 - 13:09

    Sva sreća pa nije realizirano

  • Darac83

    15.11.2022 - 13:22

    To je to. Moderna cashgrab produkcija: Ajmo uzet popularni gaming serijal, ubacit popularnu facu, a radnju, priču i ostalo ćemo već nekako. 😂

    • XLBanana

      @Darac83, 15.11.2022 - 13:35

      Budžet otišao na Eminema, a ostalo će skrpiti nekako.

  • Ravel

    15.11.2022 - 14:29

    Zašto pisati o nebitnima stvarima ovog tipa, dok još nijedan članak niste napravili na temu izjave Micka Gordona i kako ga se pokušalo ocrniti? To nije samo bitno radi njega, već jer govori o širim problemima vezanim za industriju, dok je ovo nešto što se lako može ignorirati i sasvim je nevažno.

  • Sinek

    15.11.2022 - 15:25

    sto bi uopce trebao biti gta film, neka genericna akcija sa autima, pistoljima i pljackama? znaci uzmite svako treci americki film i zamislite da se zove gta

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?