HCL.HR

Mama i tata uskoro će vam moći zabraniti igranje Pokemon GO

Zoran Žalac 18.08.2018.   •   2 komentara


Tvorci mobilnih Pokemona najavili su novi dodatak svojoj igri koji će omogućiti roditeljima da postavljaju ograničenja svojoj djeci prilikom hvatanja Pokemona.

Igranje Pokemona GO uvijek je predstavljalo određeni rizik. Kao prvo, mogli ste se navući i postati ovisni o toj igri. Kao drugo, zabilježeno je više tragičnih slučajeva stradavanja zbog te igre. Posebno je ugrožena skupina mladih igrača (do 13 godina) pa su tvorci igre, dvije godine kasnije, odlučili ponuditi dodatnu zaštitu za tu dobnu skupinu.

Odgovor se zove Niantic Kids i bit će dodatna platforma u sklopu Pokemona GO. Pomoću nje roditelji će moći svojoj djeci određivati pojedine aspekte gameplayja i opcije privatnosti u igri. Roditelji će tako moći odrediti koje se osobne informacije dijele prilikom korištenja igre, odnosno odobriti ili zabraniti samo igranje.

Lansiranjem Niantic Kidsa trebala bi nestati dosadašnja ograničenja za igrače mlađe od 13 godina, koji za sada još uvijek ne mogu koristiti trgovanje Pokemonima i dodavanje prijatelja. Na ovaj način to će biti omogućeno, ali će te opcije tražiti blagoslov roditelja.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Tony77

    18.08.2018 - 13:07

    Instant gaming jeli to regularna trgovina igara

    • CimTvRafo

      @Tony77, 18.08.2018 - 13:11

      XD Poslije g2a najbolja

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?