HCL.HR

Fanovi odlučili sami popraviti PC verziju Nier Automate

Juraj Bevandić 24.03.2017.   •   5 komentara


Neslužbena zakrpa za Nier Automatu popravlja neke neobične probleme PC verzije, pa se igra vrti puno brže i izgleda bolje na većem broju konfiguracija.

Automata PC fix

PC verzija Nier Automate je port s PlayStation 4 konzole, ali je unatoč tome prilično solidna uz očite nedostatke ako igrate bez kontrolera. No, igrači su ubrzo počeli prijavljivati neobične probleme s rezolucijom i performansama na koje mijenjanje grafičkih postavki nisu imale nikakav očiti učinak, a slične probleme ste nam i vi prijavili u komentarima.

Developeri su prepoznali probleme i obećali ih popravit, ali nešto spretniji fanovi odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i prestigli su ih u popravljanju igre. Otkrivena je skrivena postavka globalnog osvjetljenja koja ne surađuje najugodnije s performansama, pa njeno snižavanje može poboljšati performanse za 30%-60% ili ih čak udvostručiti na slabijim konfiguracijama.

Najbolju verziju neslužbene zakrpe možete besplatno skinuti sa Steam foruma te si popraviti igru brzom i jednostavnom instalacijom. Ne znamo kada će stići službena zakrpa, pa se isplati isprobati ovaj način da izvučete iz igre ono što vaše računalo zaista zaslužuje.

Označeno sa: , ,

Komentari (5)

  • bojanum

    24.03.2017 - 14:26

    Vise je sramota sto radfe sa tim portovima. Daj brate napravi igru za PC, pa je portaj na konzole koje ionako nemogu tjerati igru kao sto moze PC. Da se razumijemo, ne pljujem po konzoloma ni u kojem smislu i to nije smisao mog posta. Quake CHampionship ide tim smjerom i svaka im cast na tome i jedva cekam da vidim sto su napravili u clodes beta-i.

    • Juraj Bevandić

      @bojanum, 24.03.2017 - 14:47

      Kužim što hoćeš reći i sve pet, ali Quake Champions izlazi samo za PC, pa teško da je dobar primjer u ovakvoj situaciji 🙂

    • bojanum

      @Juraj Bevandić, 24.03.2017 - 15:41

      Mozda i nije dobar ali je primjer kako jedan izdavac radi igu prvotno za PC, pa je mozdaaaa porta na konzolu i nikako obrnuto. Meni osobno je vise dosta ustaljene prakse da se naslovi rade za konzolu i onda se prebacuju na PC. Mislim da je proslo previse vremena i previse primjera da ta praksa jednostavno ne valja.

    • lucho-CRO

      @bojanum, 25.03.2017 - 07:17

      Valja praksa samo pc ne valja, ugl kad bi se i radilo obrnuto opet bi pc imao vecih problema nego konzola, ne svi ali vecina da, konzole su jedinstvene po konfiguraciji tj komponente i sustav tako da radi na jednoj radi na svima dok je kod piceka to malo zeznutije uskladit u sve kracem vremenu koje si sami sebi nabiju na leda pa ajde brze bolje pusti nedovrsenu igru..

    • bojanum

      @lucho-CRO, 25.03.2017 - 11:31

      Mislim da si u potpunosti promasio tezu zato jer to sto si naveo, da je problem u PC i njegovim komponentama jednostavno nije istina. Problem je u tome sto se igre rade za konzole i takve se portaju na PC. Znaci, developer i izdavac ne rade code igre za PC nego za konzolu i onda ga konvertiraju za PC i zbog toga su portovi sami po sebi losi. Da naprave code original za PC smatram da bi vidio razliku, zato sam i spomenuo Quake Championship. Kada radis code za nesto sto je slabije i onda taj code pokusas prebaciti za nesto sto je jace naravno da nece valjati i negdje ce stekati.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?