HCL.HR

Ninja je “ukrao” naslovnicu časopisa ESPN

Zoran Žalac 18.09.2018.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Američki magazin ESPN posvetio je naslovnicu svog sljedećeg broja sportašu koji se natječe u – igranju videoigara.

Iako su elektronički sportovi sve popularniji iz godine u godinu, njihov proboj u klasičnom medijskom prostoru ipak se odvija dosta sporo. Medijska kuća ESPN, koja se bavi praćenjem različitih vrsta sportova, 2015. godine pokušala je u svoje programe uvrstiti i esports sadržaje uz tzv. “Heros of the Dorm“. Međutim, taj je projekt naišao na negodovanje šire javnosti te je nakon dvije sezone emitiranja nestao s ESPN-a preselivši se na Facebook.

Godinu i pol nakon tog neuspjeha ESPN ipak nije odustao od praćenja esportsa. Naime, u toj tvrtci očito postoji određeni lobi koji na silu želi progurati elektroničke sportove u javni prostor. Pokazuje to i “revolucionarna” naslovnica novog broja ESPN časopisa – prva na kojoj se našao jedan profesionalni igrač videoigara.

Naravno, radi se o Tyleru Blevinsu, poznatom pod nadimkom “Ninja” koji je najbolji igrač trenutno najpopularnije igre Fortnite: Battle Royale.

Uvrštavanje Ninje na naslovnicu možda se na prvu ne čini kao kontroverzan potez. No, u kontekst treba staviti i tajming ove objave. U SAD-u je prije dva tjedna počela nova sezona NFL-a, a idućeg mjeseca počinje i nova sezona NBA lige. U ovom periodu naslovnice ESPN-a uvijek su bile rezervirane za sportaše koji se bave fizičkim sportovima tako da pojava Ninje na naslovnici časopisa svakako predstavlja presedan.

Je li taj presedan početak nekog novog poglavlja u priznavanju elektroničkih sportova i profesionalnih igrača videoigara ili je samo prolazni hir uredništva ESPN-a, ostaje za vidjeti.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Aldin219

    18.09.2018 - 10:27

    Je li ovo gaming ekvivalent SJW? Cuj Ninja na ESPN naslovnici… What a time to be alive.

  • AdvCool

    18.09.2018 - 11:19

    Dali taj može išta što su mogle ninje ? Tenkre

  • Rock_Lee

    18.09.2018 - 12:31

    Lažni ninja,nije lik čak ni na genin razini kladim se da ne može uradit 3 zgiba…da ne pričamo o stealth metodama i bacanju šurikena LAŽNI NINJA!!!

  • Kasti

    18.09.2018 - 15:56

    Iako ljubitelj virtualnog. Smatram da virtualne i fizicke sportove ne treba gurati u isti kos. Kako to neki na silu zele, i isto smatram da igre nemaju mjesta na olimpijskim igrama. Da, ali u 3cem formatu. Npr. kako postoje ljetne i zimske tako bi eventualno razumio i virtualne olimpijske igre!

  • tonchek

    18.09.2018 - 23:15

    Uz upravo završeni International iz dote i nadolazeće svjetsko u League of Legendsu oni izaberu streamera kojemu su glavna publika djeca… nije ni čudno da se esports nikada neće shvaćati ozbiljno

  • SanKa

    19.09.2018 - 08:09

    “sportašu”. dotakli smo dno kao civilizacija

  • SanKa

    19.09.2018 - 08:11

    vidis na njemu da je rahitičan i da ne može pretrčati 10 m, kakav sportaš. postoje gaming časopisi i tamo je sasvim u redu štovati ove celebove koji se glupiraju preko twitcha. ali to gurati u isti koš sa sportašima koji su žrtvovali sve, trenirali do granica krepavanja, u krajnju ruku, to je neukusno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?