HCL.HR

Nintendo najavio gašenje eShopa za Wii U i 3DS

Zoran Žalac 19.07.2022.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Nintendo je odredio precizan dan kad će na groblje poslati mogućnost kupovanja digitalnih igara za Nintendo Wii U i 3DS konzole.

Od 1. 4. ove godine developeri više ne mogu lansirati igre za Nintendo Wii U i 3DS konzole, a sad je potvrđeno da od sljedeće godine igrači više neće moći kupovati igre na eShopu navedenih platformi.

Nintendo je još prije najavio da gašenje eShopa za Wii U i 3DS dolazi, no sad imamo konkretan datum – kupovanje digitalnih igara za Wii U i 3DS otići će u povijesti 27. 3. 2023.

Već neko vrijeme se na Wii U i 3DS konzolama ne može dodavati novac s kartice za eShop na tim platformama. Od 29. 8. ove godine više neće biti moguće dodati novac ni preko bona/darovne kartice za Nintendo eShop.

Sav nepotrošeni novac koji korisnici Nintendovih starih konzola budu imali nakon 27. 3. 2023. moći će se potrošiti jedino na Switchu.

eShop za staru Wii konzolu već je ugašen, tako da će Nintendo od sljedeće godine imati samo jednu platformu na kojoj korisnici mogu kupovati igre u digitalnom obliku.

Srećom, sve digitalne igre koje imate kupljeno na 3DS-u i Wii U moći će se i dalje preuzimati.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • SPGamerAzrael

    19.07.2022 - 16:02

    Cuj gase 3DS sto ne izbace novu verziju ili nesto…

    • Sinek

      @SPGamerAzrael, 19.07.2022 - 16:04

      novu verziju da se natjece sa switch liteom?

    • SPGamerAzrael

      @Sinek, 19.07.2022 - 16:55

      Ne znam meni switch osobno nije sjeo, ima ga moja sestra… mozda jednom uzmem cisto da predem tu Zeldu i mozda neke Pokemone. Inace imam 3DS XL planirao sam jos kupiti i gara, no sad mi se trenutno ne igraju, a ovim cinom kao da me guraju da ih kupim i i jos su im cijene u nebu. Nebitno fino cu puknit jailbreak i et free igre!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?