HCL.HR

Nintendo najavio NFC figurice za Wii U i 3DS

ToxarE 08.05.2014.   •   0 komentara


Figurice u obliku poznatih Nintendovih likova moći će se skenirati i koristiti u više različitih Nintendovih igara, a pohranjivat će i snimljene pozicije iz tih igara.

Sjećate se kako smo davnih dana u procurjelom Rayman Legends traileru (dok je isti još bio najavljen kao Wii U ekskluziva) vidjeli mogućnost skeniranja malih figurica pomoću Wii U gamepada i NFC (near field communication) tehnologije te ubacivanja likova s figurica u igru?

E pa Nintendo je konačno spreman uvesti i tu „novinu“ – krajem ove godine. Kažemo novinu pod navodnicima jer Activision sa svojim Skylanders serijalom radi gotovo istu stvar već dvije godine za redom, a prošle godine pridružio im se i Disney sa svojim Infinityjem. No bolje ikad nego nikad, zar ne?

Nintendove figurice dolazit će, naravno, u obliku popularnih likova iz njihovih igara, a moći će čitati i zapisivati podatke u više naslova i na više platformi. Osim Wii U konzole koja već ima ugrađen NFC skener na gamepadu, 3DS će iduće godine također dobiti dodatak eksternog čitača. Likove na figuricama moći ćemo „trenirati“ učestalim korištenjem, a jedna od mogućnosti koje će imati bit će i pohranjivanje snimljenih pozicija iz igara.

U Nintendu se nadaju kako će ovaj potez povećati svijest o brendu tvrtke, što im je svakako potrebno jer su jučer otkrili godišnji rezultat poslovanja i on nije izgledao idilično s obzirom da je tvrtka zabilježila gubitak od 456 milijuna američkih dolara, a to je označilo treću godinu za redom da kompanija posluje s gubitkom.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?