HCL.HR

Nintendo je napokon poslušao ljude i najavio dodatak za Switch kojega su svi tražili

Zoran Žalac 10.05.2018.   •   5 komentara


Nintendo je odlučio uslišiti molbe brojnih kupaca Switch konzole te je za ovu godinu pripremio traženi dodatak u obliku samostojećeg punjača.

Nintendo Switch već je po izlasku imao zavidnu količinu popratnih dodataka, od Pro kontrolera, volana preko memorijskih kartica, dockova za punjenje JoyCona, pa do torbica za konzolu i zaštitnih folija za ekran. No, u službenoj seriji periferije za konzolu nije bilo ono što su mnogi korisnici tražili.

Naime, zabava sa Switchem u prijenosnom modu najčešće završava istekom baterije iz dva razloga. Prvi je taj što je standardni punjač za konzolu ujedno i dock koji blokira ekran iste, tako da se ne može koristiti bez TV-a. Moguće, primjerice, koristiti različite adaptere, ali je problem u tome što je USB Type-C utor za punjenje baterije na dnu konzole, a to znači da je istu vrlo teško, ako ne i nemoguće, namjestiti u stojeći položaj za vrijeme punjenja.

No, rješenje za ove muke stiže 13. 07. ove godine kada će Nintendo napokon lansirati službeni punjač za igranje u Tabletop modu. Po cijeni od 20 američkih dolara, konzola će se uz ovaj dodatak moći koristiti u stojećem položaju te se istovremeno puniti, bez potrebe za priključivanjem na TV.

Dobra stvar kod ovog punjača bit će i to što će se kut pod kojim je konzola postavljena moći ručno podešavati. Isto tako, ovo postolje moći će se koristiti na bilo kojoj ravnoj podlozi, neovisno o njezinoj teksturi.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • Drunkenstein

    10.05.2018 - 14:46

    Uopće nije isplaniran potez još pri dizajniranju. ‘Pustimo ih da se malo napate pa ćemo im ponudit rješenje koje rješava sve probleme’.

  • m4r1ju4n

    10.05.2018 - 18:36

    E super, za takav potez im je trebalo nekih 15 mjeseci. Proći će 19 mjeseci do funkcionalne Online usluge a još ne vidimo najavu potpuno drugačijeg i funkcionalnijeg Docka pa se pitam za koliko će mjeseci uslišati ovu molbu?

  • Kenzix

    10.05.2018 - 21:19

    ovo bi trebalo da se dobija uz konzolu s obzirom na cijenu ali nintendo je nintendo gdje god se može uzeti dolar uzeće se jer može im se

  • GAMEmaher

    10.05.2018 - 23:05

    Napokon al im treba dugo a i još treba tu poboljšanja. Dobar je taj switch al preskup sa svim dodacima i igrama pogotovo… a ja još uvijek putem uživam sa Ps Vita i ps plus igrama helldivers, killzone, need for speed i brdo solidnih indie igara…pa što god hejteri rekli 🙂

  • burgi

    11.05.2018 - 00:46

    hm volim nintendo al nekako mi se pretvraju u pravu megakorporaciju tipa apple 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?