HCL.HR

Nintendo naredio da se na Steamu blokira objava emulatora za Gamecube i Wii igre

Zoran Žalac 27.05.2023.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Od planiranog lansiranja Dolphin emulatora na Steamu na kraju neće biti ništa. Nintendo je preko svojih odvjetnika zaprijetio Valveu i naredio im da sa Steama uklone stranicu tog emulatora.

Prije dva mjeseca stigla je najava kako bi se na Steamu trebao pojaviti Dolphin – vodeći i najpopularniji emulator za igranje igara s Nintendo GameCube i Wii konzola. Iako su se kreatori emulatora potrudili da na Steamu nigdje ne spominju naziv Nintendo i nigdje ne prikazuje igre za njihove konzole, to ipak nije bilo dovoljno da prežive napad Nintendovih odvjetnika.

Nintendo ovaj put nije kontaktirao autore emulatora već su izravno izdali naredbu Valveu da sa Steama uklone stranicu Dolphin emulatora. Tvorci Dolphina kažu kako sada istražuju različite mogućnosti i da nisu odustali od lansiranja svog emulatora na Steamu. Međutim, to lansiranje moraju odgoditi do daljnjega.

Dolphin inače ne bi bio prvi i jedini emulator na Steamu. Već neko vrijeme ondje se distribuira RetroArch, ali se tu radi o drugačijem pristupu jer RetroArch nije emulator sam po sebi nego se emulatori preuzimaju kao dodatne jezgre za tu aplikaciju.

Označeno sa: , , ,

Komentari (3)

  • Dick Johnson

    27.05.2023 - 14:48

    Cek i oce Valve maknut?

    • mg

      @Dick Johnson, 27.05.2023 - 15:54

      Dolphin Emulator Early Access Game nije više vidno dostupan na Steam i nije bilo mugućnosti da ga mazneš u kolekciju prije nestanka

  • Meeple666

    27.05.2023 - 18:52

    Kraj RetroArch-a ti ni ne treba ništa više.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?