HCL.HR

Nintendo novom konzolom želi iznenaditi igrače

Zoran Žalac 26.03.2015.   •   2 komentara


Nintendova sljedeća konzola kodnog naziva NX trebala bi biti nešto sasvim novo i neviđeno jer u tvrtki nadogradnje dosadašnjih ideja smatraju dosadnima.

Nintendo je uz gromoglasnu najavu o vlastitom razvoju igara za mobilne uređaje paralelno najavio i „koncept“ sljedeće kućne konzole koju je nazvao kodnim imenom NX. Do sada o toj konzoli nismo znali ništa, no nedavni intervju predsjednika Satorua Iwate za magazin Nikkei otkrio je kako bi ta nova konzola doslovno trebala biti nešto novo i dosad neviđeno.

„Zadnjih nekoliko godina ideja onoga što čini platformu za igranje postupno se promijenila. Ako samo nadograđujete postojeći hardver, to je dosadno… U nekom obliku mi uvijek razmišljamo kako želimo iznenaditi igrače, ali i promijeniti svačiji gaming život.“ – izjavio je Iwata.

Uz novu konzolu, Nintendo planira aktivno poticati i neku vrstu (pretplatničke?) usluge koja bi zamijenila dosadašnji Club Nintendo. Sve što znamo je da bi usluga trebala biti kompatibilna s većim brojem uređaja, što otprilike znači da će Nintendo napokon uhvatiti trend cross-platform sadržaja pa ćemo iste igre moći igrati i na kućnoj konzoli i na prijenosnoj, i to tako da kupimo samo jednu verziju igre. No konkretne detalje oko toga dobit ćemo krajem godine.

A informacije o novoj konzoli? Još je rano reći, ali možda već na ovogodišnjem E3 sajmu.

Komentari (2)

  • kristijanEX

    26.03.2015 - 19:50

    Hoće li opet pokušavati konkurirati s Playstation i Xbox brandom ? Znam da Nintendo želi biti inovativan i ne konkurira s nikim.

  • brlja

    27.03.2015 - 11:33

    Mislim da u jednom segmentu hoce zbog igara. U svakom slucaju 'shut up and take my money' (jedina firma na svijetu kojoj jos uvijek vjerujem 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!