HCL.HR

Nintendo proslavio 127. rođendan

Filip Galeković 27.09.2016.   •   3 komentara


Nikome nije strana informacija da je Nintendo jedno od najstarijih imena gaminga, ali šanse su da niste znali da je tvrtka osnovana prije više od stotinu godina kao proizvođač klasičnih igraćih karata.

nintendo-127-birthday

Evo informacije koju ne čujete svaki dan – jedan od najvećih, najutjecajnijih i najpoznatijih proizvođača i izdavača videoigara je ovog mjeseca proslavio svoj 127. rođendan.

Naime, Nintendo je osnovan 23.9.1889. godine kao tvrtka koja se bavila isključivo proizvodnjom igraćih karata te je za to odgovoran Fusajiro Yamauchi, djed trećeg predsjednika Nintenda Hiroshija Yamauchija.

S obzirom na to da je Nintendo danas poznat gotovo isključivo po svojim brojnim franšizama popute Super Maria, Metroida i Zelde, jasno je da igraće karte nisu bile izvrstan izvor prihoda same po sebi, ali je bitno spomenuti da je Nintendo zagazio u vode videoigara tek početkom osamdesetih, nakon podužeg perioda proizvodnje karata.

Nintendov sadašnji logotip je također stariji od velike većine današnjih developera te je postao aktualan otprilike kad se tvrtka upustila u gaming.

Budući da je Nintendo tvrtka koja prije svega poštuje tradiciju, nećete se previše začuditi niti time da su još uvijek jedan od vodećih proizvođača klasičnih igraćih karata te da održavaju vlastite turnire bridža pod imenom Nintendo Cup.

Na kraju, valja spomenuti i samo značenje imena Nintendo – ostaviti sreću nebesima – koje se iz godine u godinu čini sve prikladnijim.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?