HCL.HR

Nintendo službeno prestao proizvoditi Wii

nebel 21.10.2013.   •   1 komentara


Proizvodnja originalnog Wii-a, najuspješnije Nintendove kućne konzole koja je prodala preko 100.04 milijuna primjeraka, službeno je zaustavljena u Japanu.

Nintendo je potvrdio kako je proizvodnja originalne Wii konzole u Japanu službeno zaustavljena. Na japanskoj web stranici konzole sada kratko i jasno stoji: “proizvodnja je završena.”

Posljednja službena objava brojki prodaje bila je u lipnju ove godine, kada smo doznali da je Wii prodao 100.04 milijuna konzola u svijetu. Navedeno ga čini najuspješnijom Nintendovom kućnom konzolom ikada, odnosno trećim najbolje prodavanim uređajem sveukupno, iza Game Boya i DS-a.

Iako su ga mnogi kritizirali zbog SD igara u razdoblju kada su konkurenti počeli izbacivati HD naslove, kao i zbog igara koje su više naginjale “casualnim” igračima, valja se prisjetiti kako je konzola ponudila čitav niz impresivnih naslova, kao što su: Super Mario Galaxy naslovi, The Legend Of Zelda: Skyward Sword, Super Smash Bros Brawl, Metroid Prime Trilogy, Donkey Kong Country Returns, Mario Kart Wii, Monster Hunter Tri te Xenoblade Chronicles, između ostalog.

Naravno, valja napomenuti kako je Nintendova next-gen konzola Wii U u potpunosti unazad kompatibilna s igrama i dodacima za stari Wii.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?