HCL.HR

Nintendo za sutra najavio 50-minutnu prezentaciju novih Switch igara

Zoran Žalac 16.02.2021.   •   15 komentara   •   Industrija videoigara


Sutra u 11 sati navečer održat će se nova epizoda Nintendo Directa u kojoj će japanska tvrtka predstaviti nove Switch igre za proljeće 2021.

Zvuči nevjerojatno, ali Nintendo nije imao pravu prezentaciju svojih igara već više od 500 dana. 2020. je bila iznimno čudna godina za ljubitelje Nintenda – iako dobrih igara za Switch nije falilo, izostale su bilo kakve informacije o najiščekivanijim igrama, a sva emitiranja u Nintendo Direct formatu bila su orijentirana na partnerske indie igre, pojedinačne Nintendove naslove ili pak u Nintendo Mini formatu gdje vijesti nisu bile skoro pa nikakve.

Fanovi se nadaju da će se to promijeniti sutra, za kada je najavljen prvi pravi Nintendo Direct još od 4. 9. 2019. A kad kažemo pravi, mislimo na program koji će trajati punih 50 minuta. Počet će u 23 sata po našem vremenu, što znači da ćemo s Nintendom dočekati ponoć. Ludo i nezaboravno!

Rečeno je da će program biti posvećen nekim postojećim igrama (poput Super Smash Bros. Ultimate), ali i budućim naslovima koji dolaze na Nintendo Switch u prvoj polovici 2021. godine. Ne očekujemo da su među njima nova Zelda, Bayonetta 3 ni Metroid Prime 4, ali hej – ako najave nešto potpuno novo, svejedno će biti bolje nego 500+ dana nikakvih najava.

Komentari (15)

  • razer1234559

    16.02.2021 - 19:15

    Top 5 Switch igara koje sa nestrpljenjem iščekujem:

    1. Monster Hunter Rise
    2. Shin Megami Tensei V
    3. Bravely Default 2
    4. Monster Hunter Stories 2 Wings of Ruin
    5. Rune Factory V

  • Ducktective

    16.02.2021 - 21:47

    Samo dajte Nintendo. No bilo bi lijepo da rade ovako day one na emulatorima kao što Bowser’s fury radi, naravno…da se neko ne osjeti uvrijeđen “platio” sam igru i koristim “vlastiti” rom igre!

  • SonOfZeus

    16.02.2021 - 22:15

    Ajde konačno da bude nešto da pobrišem prašinu sa Switchu, a da nije “XV” verzija nekog Maria.

  • Mixa

    17.02.2021 - 12:10

    Ne ocekujem da ce biti No More Heroes 3, ali se nadam! 😀

  • Emperor Ghaleon

    17.02.2021 - 18:00

    Ajmo, fajnl predikšn i da bude barem troje sa ove liste:
    >Nocturne HD datum
    >SaGa Frontier Remake datum
    >Fate/Extra Remake potvrda da izlazi na zapadu
    >novi Etrian Odyssey ili Persona Q (ili bilo kakav danđn krovler od Atlusa)
    >novi Picross S
    >Fire Emblem PoR i RD portovi, stealth release nakon Directa
    >Capcom najavljuje Breath of Fire kolekciju (ayy lmao)

    • Zoran Žalac

      @Emperor Ghaleon, 17.02.2021 - 18:28

      Jesu to predikcije za najdosadniji Direct ikad 🙂

    • Emperor Ghaleon

      @Zoran Žalac, 17.02.2021 - 19:06

      Da hoću dosadan Direct, tražio bih port Final Fantasy XV (normalan, ne Pocket Edition) pa da mogu gledati kako se igra učitava 3 minute. I, naravno, prikaz novog Metal Gear Solida.

    • Gvags

      @Emperor Ghaleon, 18.02.2021 - 03:24

      Neće pokvareni capcom nikad izbaciti nešto što je nalik na breath of fire, iako nada umire posljednja 😅

  • Emperor Ghaleon

    18.02.2021 - 00:20

    Okej, ovo je bilo loše.
    Jedino zanimljivo što su pokazali je SaGa Frontier (izlazi u Aprilu i košta 25 eura), remaster Mane sa PS1, i onaj taktički RPG od Octopath ekipe koji izlaze tek iduće godine (baš skidam demo). OK, i Ninja Gaiden port.
    Al’ ono… traže 60 eura za port Skyward Sworda. Pa nema šanse da to kupim.

    • LetMeBeFrank

      @Emperor Ghaleon, 18.02.2021 - 00:43

      Slazem se. “Octopath 2” izgleda top icjedva cekam probst demo. Isto tako mi se svidaju one dvije “detective club” igre (ako sam dobro zapamtio ime). Bas djeluju kao nesto po mom ukusu. Steta da nije bilo najave za Ace Attorney igre koje su leakane prije neki dan. Splatoon nisam igrao ni dvojku pa ne mogu bas imat hype za treci dio. Golf nije za mene pa i Mario Golf otpada. Ee da, World’s end club. Ipak su to kreatori Danganronpe i Zero Escape-a. To mi izgleda super. Nije bilo nista za FE niti SMT. 🙁 Pokemoni ce imst poseban direkt. Botw2 nikakav novi update, cak ni neki kratki teaser. Ali ono, nije da patim previse, backlog je ionako vec krcat.

    • Emperor Ghaleon

      @LetMeBeFrank, 18.02.2021 - 00:49

      I moj je backlog velik, ali jebemu, mogli su barem kazati kad će Nocturne izaći. Zapravo, nije bilo niti jedne vijesti vezane uz Atlus i njihovog vlasnika, SEGA-u.
      Why?

    • LetMeBeFrank

      @Emperor Ghaleon, 18.02.2021 - 01:32

      Jel Atlus ijednom tijekom svog cijelog postojanja napravio logican potez iz perspektive vodenja business-a? Recimo mogli su bez problema nabacit port Persone 4 na Switch buduci da je vec na Steamu. Realno gledajuci, kolko bi im vremena trebalo za tak nes naspram ostvarenog profita? Da ne kazem kolko bi vijest o mainline Persona igri na Switchu podigla cijeli direkt. Napravili su direkt od 50 minuta i stvorio se hype jer naravno ljudi ocekuju puno, ali onda potrose 5 minuta na neku random free to play battle royale igru za koju nitko ne mari. Mozda da su imali neke manje najave pa da popune ovo razdoblje tipa par kingdoma u DLC-u za Odyssey, ali to je zapravo ono sto se dogodilo za Age of Calamity i AC pa se tu nemam pravo zalit. (vise stvar ukusa) Necu ni komentirat ovo za Skyward Sword. Spika kao zao nam je zbog covida i zbog manjka Direct-ova/igara/najava, ali pohlepa ne da stagnira ili opada nego jos raste. Posebni Joyconi izgledaju super. Sve u svemu, mislim da je Direct trebao bit kraci, ali krivi su i fanovi donekle. Jbg, nemas Directa godinu i pol i naravno da ocekujes puno. Al neka, doc ce SMT ionako ubrzo.

    • Emperor Ghaleon

      @LetMeBeFrank, 18.02.2021 - 15:23

      ”Jel Atlus ijednom tijekom svog cijelog postojanja napravio logican potez iz perspektive vodenja business-a?”
      Neću odgovarati na ovo pitanje kad i sam znaš odgovor.
      Inače, malo sam igrao demo i mogu reći da Octopath Tactics (namjerno ga tako zovem dok ne otkriju pravo ime) ima potencijala.

    • LetMeBeFrank

      @Emperor Ghaleon, 18.02.2021 - 17:02

      Ma ta mi igra spasava cijelu prezentaciju, pogotovo nakon sto sam vidio onaj dio s odlukama i grananjem price. Ja cu danas isprobat demo kad stignem. Malo sam razmisljao i mislim da svejedno namjeravaju release-at botw2 do kraja godine, tamo negdje izmedu 10. i 12. mjeseca. Da su sad rekli da dolazi ove godine ili pokazali neki novi teaser, onda bi Skyward Sword ispao sekundaran u cijelom Directu, a cilj im je prvo ti to uvalit za 60€ jer mislis da je botw2 jos daleko.

    • Emperor Ghaleon

      @LetMeBeFrank, 18.02.2021 - 17:45

      Jedan savjet – neki likovi imaju skillove koji ”odgurnu” protivnika. Pazi da slučajno ne iskoristiš taj skill i ne odgurneš protivnika na svog, jer će i on/ona primiti damage, haha. Ja sam tako uspio ubiti svog lika i vidjeti Game Over, lol. Zato nisam ni palio demo više, a i blo je skoro pola 3 ujutro.
      Ma ne, ne znam koliko je demo dug jer ga nisam završio, možda budem večeras kad dođem s posla, a i igra počinje na chapteru 6. Eh sad, ako ćemo gledati što to SquareEnix radi neko vrijeme, moguće je da:
      1. je ovaj demo rađen specifično za prezentaciju i, iako naglašava da se radi o sredini igre, možda do konačne verzije nešto izmjene / izbace od ovog
      2. je ovo jedan od ”what if” scenarija (ako tvoje odluke zbilja nešto znače, ti možda u svom prvom prelasku finalne verzije nećeš vidjeti ovu scenu jer ćeš ići drugim putem)
      Sve u svemu, ne očekujem neku sad veliku razliku, stotine različitih scena i 500+ sati da bih sve u igri vidio, ali ako odluke koje činiš ne utječu samo na to koga ćeš rikrutati već koga ćeš i ubiti, ovo možda bude ono što sam htio od Fire Emblem x SMT projekta, za koji znamo što je u konačnici bio – Persona bez škole i kalendara, i sa užasnim japanskim voice actingom. (ubij me, volim japanske igre, ali ne volim japanski VA)
      Već su rekli da će biti onaj survey, što opet može biti da ne znaju ni sami što žele, ali opet, možda i nije to loša ideja. U Octopath Traveleru su sredili veličinu fonta, ako ništa drugo. Font iz OT demoa nisi mogao čitati dok si igrao u handheld modu; ne znam kako im se takva greška dogodila.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?