HCL.HR

Nintendo Switch je navodno skoro bio tablet na Androidu

Juraj Bevandić 21.03.2017.   •   4 komentara


Predsjednik propale kompanije Cyanogen tvrdi da je Nintendo htio njihovu pomoć u izradi Android operativnog sustava za Switch, ali ih je on oštro odbio.

Switch Android

Nintendo je za svoju najnoviju konzolu dizajnirao i razvio vlastiti operativni sustav kao što bismo to i očekivali od jedne nove konzole tog kalibra, no ispostavlja se da to možda i nije bilo toliko očekivano koliko se na prvu čini. Predsjednik odnedavno propale kompanije Cyanogen Kirt McMaster tvrdi da je Nintendo htio surađivati s njima u izradi Android OS-a za Switch.

Cyanogen je firma koja je svojevremeno imala jako puno potencijala, najpoznatija po izradi vrlo otvorenih ROM-ova za OnePlus One pametne telefone. Prošle godine ih je niz loših odluka odveo u propast te je firma ugašena krajem godine. Razlog zašto je McMaster tako oštro odbio Nintendo je što bi taj OS bio prilično zatvoren sustav zbog sigurnosnih i protupiratskih razloga, a to je protiv njegovih principa.

Možda i bolje da na kraju do te suradnje nije došlo s obzirom na sudbinu njegove firme, a i činjenicu da Nintendo Switch na kraju ima prilično brz i dobar OS za koji McMaster i dalje tvrdi da je djelomično baziran na Androidu.

Komentari (4)

  • delko

    21.03.2017 - 17:17

    Ako je ovo istina, srecom pa nisu otisli u tom smjeru 🙂 ne bi bila nista drugo do li obican tablet 🙂

  • baDarmageddoN

    21.03.2017 - 17:49

    Sada je tablet sa drugim OSom.

  • funky0308

    21.03.2017 - 18:26

    Nekako to meni ne drzi vodu. ..da je Nintendo trazio Cyanogen da radi OS? Firmu koja je stvorena na otvorenom kodu i apsolutno protiv bilo kakvih DRMova i sl zastita?! I da nitko u Nintendu nije pretpostavio kakav ce biti odgovor? Ma nema teorije.. ja mislim da lik hvata jeftine poene na necemu sto se mozda dogodilo ali u manjoj mjeri. Mozda su razgovarali s nekim od ljudi ili nesto sl. Pa to kao da Apple od Googla trazi OS 🙂 (nebitno sto su konkurencija).stvar je ista, jedni su izrasli na temeljima potpuno zatvorenog i razlicitog/nekompatibilnog sa ostalima sustavima sistemom dok drugi zive za Github i djeljenje svega. Meni to ne djeluje kao nesto istinito ali u cudnim vremenima zivimo 😀

    • Zloco

      @funky0308, 23.03.2017 - 17:04

      Drzi vodu,ceo cyanogena je ispao seronja i neka su propali a da nintendo hoce da im netko drugi pravi os bila bi pametna stvar,jer od ove generacije konzola nintendo je hackiran dok ps4 i xbone jos nisu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?