HCL.HR

Nintendo traži arhitekta za hardver budućih platformi

ToxarE 22.10.2014.   •   2 komentara


Zadnjih nekoliko mjeseci Nintendo je u potrazi za arhitektom hardvera koji bi razvio strategiju budućih Nintendo platformi za igranje, pokazuje više oglasa na internetu.

Ove godine mnogi su već otpisali Wii U konzolu zbog loše prodaje i izostanka brojnih igara velikih izdavača. I manjih isto tako, zapravo. Ironično, Wii U je ove godine imao do sad najbolju ponudu ekskluzivnih igara uz Mario Kart 8 i Bayonettu 2 (do kraja godine stižu još Super Smash Bros. i neki drugi naslovi), što pokazuje da Nintendo ne odustaje od te platforme. Ipak, to ne znači da tvrtka ne gleda prema budućnosti.

Naime, niz oglasa na internetu upućuje na to da Nintendo traži vodećeg arhitekta za grafiku koji bi navodno planirao strategije za buduće Nintendove gaming platforme. Zanimljivo je kako bi spomenuti arhitekt djelovao kroz Nintendo Technology Development ogranak u Washingtonu, što bi mogao biti znak da Nintendo želi doprinos stručnjaka sa zapadnog tržišta u razvoju nove konzole.

Međutim, iako je jasno da se o sljedećoj konzoli razmišlja, to ne mora značiti da je njezino pojavljivanje blizu. Usporedbe radi, Microsoft je za svoj Xbox One sličnim oglasima tražio arhitekte skoro tri godine prije izlaska same konzole.

Komentari (2)

  • MaliMicek

    22.10.2014 - 17:29

    Za Wiii ili W3 garant 😀

  • Croato

    22.10.2014 - 19:33

    Neće oni otpisat Wii U bar još 3 godine!

    Inače, bilo bi super kad bi na novoj konzoli imali mogućnost igranja sa svim kontrolerima sa Wii-a i Wii U-a ili barem da naprave nove, bolje verzije istih čisto da se može birat način igranja 🙂
    I ne zaboravimo backward compatibility!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?