HCL.HR

Nintendo ukida eShop restrikciju za 18+ igre

Stjepan Fikter 22.03.2013.   •   0 komentara


Iz Nintenda stižu dobre vijesti za sve one starije gamere koje je politika s vremenskim ograničenjem na 18+ sadržaj u Wii U i 3DS eShopu iritirala.

Zbog strogih njemačkih zakona o 18+ sadržajima u svijetu zabave, koji između ostaloga obuhvaćaju i online sadržaj, Nintendo je u Europi morao uvesti vremensko ograničenje pristupa takvim sadržajima u svojim digitalnim eShop trgovinama. Vlasnici 3DS i Wii U konzola mogli su tako pristupiti sadržajima s 18+ oznakom tek nakon 23 sata i samo do tri ujutro. Da vam stavimo stvari malo u perspektivu, niste primjerice mogli ni pogledati trailer niti kupiti Ninja Gaiden: Razor’s Edge ili ZombiU na Wii U konzoli sve do 23 sata navečer.

Srećom, od jučer to više nije tako. U objavi iz Nintenda piše: “Nintendo je uklonio restrikcije koje su obuhvaćale 18+ sadržaj. Odrasli sada mogu pregledavati i kupovati sve igre u bilo koje doba dana. Nakon analize Parental Controls sustava na Wii U i 3DS konzolama u suradnji s USK-om, regulatornim tijelom za zabavni softver u Njemačkoj, procijenjeno je da je Nintendov Parental Controls sustav vrlo visoke kvalitete i nudi zavidnu razinu zaštite za djecu. Utvrđeno je da se sustav roditeljskog nadzora iskazao u praksi.”

Nintendov glasnogovornik je izjavio: “Mi u Nintendu uvijek nastojimo pružiti sigurno iskustvo igranja za obožavatelje svih uzrasta i osigurati da se pridržavamo važećih zakonskih zahtjeva za dobno ograničavanje sadržaja diljem Europe.”

Kad smo već na toj temi, naš zastrašujući 18+ gameplay iz ZombiU možete pogledati kad god vam srce zaželi.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?