HCL.HR

Nintendo voli kako Amerikanci slave blagdane

Hrvoje Smoljić 28.11.2018.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Ako je suditi po trgovačkim centrima – debelo smo u blagdanskoj sezoni, a Nintendo američke police puni proizvodima i zadovoljno trlja ruke dok ih gleda kako se ubrzano prazne.

Nismo otkrili suho zlato ako kažemo da je izdavanje igara u blagdanskoj sezoni recept za uspjeh. Proizvođači brojnih igara tako misle, a ako već ne izdaju novu igru, zasigurno će vam sniziti cijenu postojećih. Čini se kako se ovo u značajnije većoj mjeri odnosi na Nintendo. Koliko pristupačnost konzole i nostalgija sjedenja na podu pored okićenog bora znači, govori i činjenica da Nintendo, u Americi ostvaruje više od polovice godišnjeg prihoda za vrijeme blagdanske sezone.

U nedavnom intervjuu, predsjednik Nintendove američke podružnice, Reggie Fils-Aime izjavio je kako je Amerika u smislu prihoda najuspješnije Nintendovo tržište. Također navodi kako je razlog tome činjenica da su Nintendovi proizvodi najtraženiji na listi Božićnih poklona.

Sam Nintendo nekad je bio poznat po tome da ne izdaje igre za vrijeme ljetne sezone. Vremena se mjenjaju pa je tako Switch izašao u četvrtom mjesecu, a velik broj igara za konzolu znači da si Nintendo ne može priuštiti sve igre pustiti u prodaju unutar tri blagdanska mjeseca. Kad smo kod toga, kome ćete vi pokloniti Switch ove godine?

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?