HCL.HR

Nintendo Wii Vitality Sensor detalji

Zoran Žalac 09.10.2010.   •   1 komentara


Pokraj silne priče o OnLiveu, Kinectu, Moveu i sličnima, ponekad zaboravimo da je i Nintendo uskoro planira osvježiti svoju Wii platformu novim dodatkom za tu konzolu. Govorimo dakako o Vitality senzoru, uređaju najavljenom prije nešto više od godin

Pokraj silne priče o OnLiveu, Kinectu, Moveu i sličnima, ponekad zaboravimo da i Nintendo uskoro planira osvježiti svoju Wii platformu novim dodatkom za tu konzolu. Govorimo dakako o Vitality senzoru, uređaju najavljenom prije nešto više od godinu dana. Tada smo ostali pomalo zbunjeni, a ni danas ne znamo mnogo više – još uvijek se pitamo čemu će ta stvarčica služiti. Međutim, prve neslužbene detalje dobili smo ovih dana kroz patente koji su procurili na globalnu mrežu.

U dotičnim se pojašnjava uređaj koji pomoću IR tehnologije mjeri puls, čime određuje i razinu stresa kod osobe. Jednom kada senzor očita razinu stresa, ona se uspoređuje s vrijednostima obzirom na dob osobe, te šalje aplikaciji. Potonja bi lako mogla biti nešto kao Wii Relax, naslov koji bi uz Vitality sensor najvjerojatnije donio set vježbi za opuštanje. Hoće li ovakva funkcija ostati vezana isključivo za takve i slične igre, ili će se primjerice integrirati u kojekakve horor naslove, ostaje nam za vidjeti.

Komentari (1)

  • stroke

    10.10.2010 - 07:41

    Super stvar za hipohondere.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?