HCL.HR

Nova Half-Life igra navodno će biti najavljena idućeg mjeseca, ne nosi broj 3

Zoran Žalac 18.11.2019.   •   7 komentara


Ista osoba koja je prije vremena otkrila igru DOTA Underlords sada kaže kako će Valve uskoro najaviti novi Half-Life.

Nedavno se navršilo petnaest godina od zadnje samostalne Half-Life igre te je mnoge ta obljetnica još jednom pogodila u srce. No, tugu zbog činjenice što Half-Life 3 ne postoji uskoro bi mogao zamijeniti drugi osjećaj. Naime, prilično je izgledno da će novi Half-Life biti najavljen idućeg mjeseca te lansiran sljedeće godine. Ali, bit će to VR igra zvana Half-Life: Alyx.

Ta glasina stiže nam od korisnika pod nadimkom Midoriyan, a to spominjemo jer se radi o istoj osobi koja je otkrila igru DOTA Underlords prije nego je ista bila službeno najavljena. Dakle, glasina ima neki kredibilitet i temelji se na transkriptu razgovora između Geoffa Keighleya, organizatora Game Awards ceremonije i nekoliko osoba iz Valvea.

Prema transkriptu, Half-Life: Alyx nastala je kao igra iz eksperimentiranja s VR projektima. Da je Valveu stalo do VR-a to već znamo: nakon “sponzoriranja” HTC Vivea i sami su ove godine lansirali skupi VR uređaj Valve Index. Igra je navodno već neko vrijeme u testiranju, a iz Valvea kažu da im je bilo interesantno gledati reakcije ljudi koji su testirali igru. Kako kažu – cijelim su tijelom reagirali na novi Half-Life.

Nije ovo prvi put da smo čuli glasinu kako Valve razvija VR igru Half-Life serijala pa bi ovo doista moglo biti istinito. Veće je pitanje kako će zajednica igrača prihvatiti ovakav potez Valvea, ako je Half-Life: Alyx doista u planu. Većini igrača VR rješenja na PC-u su nedostupna i/ili neisplativa, a nakon toliko iščekivanja i moljakanja za Half-Life 3, neki će se možda osjećati izdano.

U bilo kojem slučaju, ako su glasine istinite, novi Half-Life bit će predstavljen 12. 12. na Game Awards ceremoniji.

Označeno sa: , ,

Komentari (7)

  • GTA222

    18.11.2019 - 14:45

    Pa biće smak svijeta ako izađe nova službena Half Life igra.

  • sallaD

    18.11.2019 - 15:03

    inb4 se radi o kartaškoj igri sa Alyx Vanceom kao jedno od glavnih duelista u tom izdanju

  • Prophett

    18.11.2019 - 17:35

    Nadam se propasti Valvea 🙂

  • Stitrek

    18.11.2019 - 17:44

    VR verzija nove Half Life igre je logičan izbor za promociju Valve Index VR uređaja. Zauzeti VR tržište i zadržati visoku poziciju Steama su glavni ciljevi za Valve, možda poslije VR verzije igre vidimo port za PC i konzole.

  • Ducktective

    18.11.2019 - 17:55

    Idući mjesec je 12. 1+2=3 Hl3 confirmed!

  • KhorneFlake

    18.11.2019 - 18:48

    O ovoj igri slušam glasine mislim još od prošle godine. Kako ide sa predstavljanjem novih HL igara dobro da i sad izlazi… Makar i za VR. AKo se pokaže možda Valve uvidi da za HL3 još ima ljubavi.

  • AHTsar

    19.11.2019 - 01:33

    Danas je dosla i nova CSGO operacija! :)))

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?