HCL.HR

Nova Nintendova konzola možda dolazi već idućeg ljeta

Juraj Bevandić 03.07.2015.   •   10 komentara


Strani izvori tvrde da će prvotna proizvodnja nove Nintendove konzole NX uskoro početi te da bismo ju u dućanima mogli očekivati već u srpnju 2016.

Ako je vjerovati portalu DigiTimes, Nintendo planira svoju novu konzolu izbaciti na tržište već u 7. mjesecu iduće godine.

Iako je Nintendo u već nekoliko navrata spominjao svoj novi uređaj za igranje, trenutno tu misterioznu konzolu poznajemo samo pod radnim nazivom Nintendo NX, što će se zasigurno promijeniti do izlaska. Japanski gaming gigant dosad je samo govorio o najavi NX-a tijekom 2016. godine, ne i izlasku uređaja na tržište. Ipak, Digitimes navodi da “izvori upoznati sa slučajem” kažu da će proizvodnja prvih pilot uređaja početi još ove godine kako bi sve bilo spremno za planirani izlazak konzole sredinom sljedeće godine. Foxconn Electronics i Pegatron Technology već sada se navodno natječu oko prava na proizvodnju konzole, a bi iako su obje firme odbile komentirati glasine, isti anonimni izvori tvrde da Nintendo želi započeti s proizvodnjom pilot uređaja već u 10. mjesecu.

Špekulacije o datumu izlaska temeljene su na Nintendovom javljanju distributerima. Narudžbe bi trebale biti finaliziranje do veljače ili ožujka, pa bi masovna proizvodnja za tržište počela u svibnju ili lipnju 2016., a izlazak bi mogao uslijediti već mjesec dana nakon toga. Nintendo navodno očekuje ispostaviti 20 milijuna konzola prve godine, što je vrlo ambiciozno s obzirom na to da su prodali nešto manje od 4 milijuna Wii U konzola u prvih godinu dana.

Dapače, brojka od 20 milijuna u godinu dana je nerealna u svim pogledima ako se radi o klasičnoj kućnoj konzoli u stilu PlayStationa 4, pa bi se već po toj projekciji moglo zaključiti da je NX neka vrsta jeftinijeg uređaja za igre koji nije nužno u formi klasične kućne konzole.

Valja reći kako je ljeto neobičan period godine za lansiranje nove konzole, obično se to radi u blagdansko doba pred kraj godine, ali moguće je da ciljaju iskoristiti veliki marketinški potencijal E3 sajma tik pred izlazak. Također, jedva čekamo čuti kakve planove imaju za Wii U, sada kada je nova konzola sve izglednija.

Uzbuđuje li i vas uvijek novi Nintendov hardver, razmišljate li o kupnji? Javite nam sve u komentarima.

Komentari (10)

  • LittleShinyMoon

    03.07.2015 - 10:20

    neznaju ni oni sami što bi, umjesto da se posvete izbacivanju kvalitetnih naslova za WiiU, iskreno ni malo mi se ne sviđa ta ideja oko nove konzole. Istina je da WiiU zaostaje hardverom za PS4 i X1 ali kod Nintendovih ekskluziva nikad grafika nije bila u prvom planu, uostalom Mario 3D World, Mario Kart 8 itd izgledaju odlicno. Izgleda da nemaju dovoljno zarade od third party developera koji konstantno izbjegavaju WiiU i to ih zasigurno muči :S

  • QFlash

    03.07.2015 - 14:56

    Nintendo je nebitan već godinama, kad je riječ o vrhunskim AAA naslovima, jer uporno seruckaju sa lošim hardwerom i 'maštovitim' konceptima svojih konzola.

  • MajA13

    03.07.2015 - 15:31

    LittleShinyMoon, mislim da oni odlično znaju što rade.

    QFlash, nebi se složila da je Nintendo nebitan, jer je prvi Wii bio car po prodaji, i jako interesantan koncept. Wii U je isto odlična konzola, i žalosno je da to mnogi neznaju,
    jer je Nintendo napravo greške već u startu kada su izabrali ime Wii U, marketing je bio katastrofa, kao da je Nintendo sa Wii U tražio vremena da usavrši nešto novo tipa NX.

    U svakom slučaju šta bude biti će, ali čujem da obečaju MAGIJU šta im god to značilo 😉

  • Virty

    03.07.2015 - 15:44

    Ne vjerujem u nikakvu magiju, nitendo ima čudan put, u više stvari loše nego dobar, barem po meni….sretno im bilo.

  • kozmos098

    03.07.2015 - 16:12

    ja neznam zašto ne naprave jaci hardver, da ne zaostaju od ps4 i xbox po grafici te da igre koje danas mozeš i na xbox i na ps da mozes i na nitendu igrati, a ne oni furaju neku maštu mario karting, mario galaxy, mario u oblacima, mario liže slaju…
    nitendo je super i ima dobru viziju samo su ih svi otkantali pola igara dobrih ne podrzava nitendo jer jaći je moj mobitel hardverski od njihove konzole 🙂
    nadam se da imaju pameti i da idu igrat na sigurno

    • MajA13

      @kozmos098, 03.07.2015 - 17:27

      Mašta mario karting je jedna od najboljih igri na tržištu kaj se tiće vožnje, a i prekrasno izgleda na wii U, ne znam čemu bi i uopšte trebalo biti bolje što se izgleda tiće..
      Ja imam PS4, PC, Wii U, i NIntendo Wii U mi nije ništa lošiji od PS4, osim sto imam boljih igri na Wii U od PS4, znaći da bi mogla raći da mi je i bolji trenutno. PS4 koristim za Fifu, a ostalo sve imam na PC-u. Hallooo, o čemu mi pričamo pa Wii im je bio pun pogodak, prodavao se ko vruče kifle, a Wii U je podbacio, ne mogu uvijek pogoditi što će proći na tržistu, svi imaju uspone i padove. Napravit će novu konzolu i to je to. Mada daleko od toga da je Wii U loš, naprotiv je odličan, samo to igraći ne znaju na žalost, ali vjerujem da oni koji ga imaju uživaju. 😉

    • Antifeminista

      @kozmos098, 04.07.2015 - 10:36

      Hahah ova sigurno zna. Sa 13 godina. Ma daj molim te XD Slažem se sa tobom kozmos098 mene je uvijek odbijalo uzimati Nintendo konzolu zbog stalnog forsiranja Mario igara. Valjda ih do sada ima 500. Ne znam zašto ne bi jednostavno podigli ljestvicu i malo smanjili te marije.

  • bombajstampa

    04.07.2015 - 16:15

    Wii U kupuju, manje-više, najzagrizeniji fanovi Nintendovih franšiza. Casual tržište pipka po mobitelu/tabletu i društvenim mrežama. NX ce biti vjerojatno namijenjen širokom tržištu i izvan granica klasične trzista videoigara. Tehnologija primjenjiva u vise oblasti

  • GizdaviApolon

    13.07.2015 - 09:25

    Dovidenja iwata

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?