HCL.HR

Nova srpska igra The Cub inspirirana je starim platformerima kao što su Aladdin i Lion King

Zoran Žalac 25.03.2022.   •   11 komentara


Demagog Studio najavio je dvodimenzionalni platformer The Cub koji je rađen po uzoru na klasike devedesetih godina kao što su The Jungle Book i Lion King.

Beogradski studio Demagog proslavio se mobilnom igrom Golf Club Wasteland, koju su kasnije prebacili i na druge platforme. Sada su najavili kako će u postapokaliptičnom svijetu te igre ostati i u svojoj sljedećoj igri zvanoj The Cub, samo će promijeniti žanr.

The Cub je 2D platformer za kojega kažu kako je inspiriran klasicima devedesetih kao što su The Jungle Book, Aladdin i Lion King. Igru opisuju upravo kao kombinaciju Knjige o džungli i postapokaliptične tematike. Sličnosti s Disneyjevim materijalom ima i u samoj priči jer ovdje kontroliramo dječaka koji je odrastao u divljini.

Neimenovani dječak razvio je imunitet na Zemlji koju je pogodila ekološka katastrofa i istrijebila čovječanstvo. Kad se desetljećima kasnije na Zemlju vrati elita koja je spas potražila na Marsu, dječak im zbog svog imuniteta probudi zanimanje pa ga pokušavaju uhvatiti.

The Cub će donijeti gameplay u kojemu ćemo različitim akrobacijama izbjegavati divlje životinje, rješavati prostorne zagonetke i otkrivati priču iza uništenog svijeta u kojemu se, baš kao i u Golf Club Wastelandu, mogu vidjeti neki objekti s prostora Srbije. Glazba će također imati značajnu ulogu u igri te ćemo ponovno slušati kanal Radio Nostalgia From Mars.

The Cub je najavljen za PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series, te Nintendo Switch. Datum lansiranja igre još nije poznat.

Komentari (11)

  • Pajo Paksu

    25.03.2022 - 11:08

    Ovo ne izgleda loše

    • Markus Krez

      @Pajo Paksu, 25.03.2022 - 11:31

      Baš tako ! , točno u paksu 🙂

  • Bojko

    25.03.2022 - 13:15

    Ovo totalno fora izgleda. Fantastične su animacije. Volio bih vidjeti da se još malo dorade ove tranzicijske animacije, tipa skok na lijanu i sl. Ali gameplay i vizualni stil izgledaju mrakača. Lajkam.

  • Ovcaodnovca

    25.03.2022 - 13:33

    cim bude preorder ja cu ju narucit

  • Demon90

    25.03.2022 - 16:46

    Volim ovakve brze platformere.

  • Stecajni_upravnik

    25.03.2022 - 20:10

    Meni se dopada jako. Demagozi, dubok naklon za omaz gradu, zaledio sam se kada videh kapiju Beograda sa srcem u neonu!

  • Cone3006

    25.03.2022 - 21:32

    Izgleda jako dobro

  • MAJSTOR RINGO

    25.03.2022 - 23:29

    Ova igra kao i mnoge druge stvari pokazuju da se gaming industrija u Srbiji polako ali sigurno razvija i ide u veoma dobrom pravcu, zaista poslednjih 5-6 godina je to veoma vidljivo, nadam se i nekom buducem zajednickom projektu sa kolegama iz Hrvatske, btw drago mi je sto je igri prikazana zgrada Genexa tj. Zapadna kapija Beograda!

    • Stecajni_upravnik

      @MAJSTOR RINGO, 26.03.2022 - 09:34

      Ljudi sa ovih prostora su jos uvek izuzetno kreativni, navikli da se snalaze a imaju i ozbiljno znanje. Davno napisah da se otvara mesto za indi developere, veliki igraci vec neko vreme ne daju nista sustinski novo a i to sto daju kosta bezobrazno i puno je rupa. Uvek mi je drago kada vidim ovako nesto. Ekipa iz HR je vec lepo etablirana, Demagozi ce napraviti dobar posao sa ovom igrom tako da stvari lepo idu. Zamisli da u ovaj platformer, sa ovakvom estetikom, ekipa koja je radila Talosa unese svoje ideje za puzzle, koji bi to hit bio. Srce u neonu na Genexy je ozbiljna simbolika, zapadna kapija je izlaz iz Beograda na puti za Zagreb.

    • MeDoNjA

      @Stecajni_upravnik, 26.03.2022 - 09:56

      Geneks znam kao najgore mesto za ziveti , ali ovako je lepa

  • moordrak

    26.03.2022 - 01:31

    Lijepo. Budemo dodali na wishlistu…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?