HCL.HR

NOVE IGRE: Ovog tjedna izlazi prva nova Dune igra nakon čak 20 godina

Zoran Žalac 25.04.2022.   •   7 komentara


Ovoga tjedna najviše će zabave dobiti PC igrači s nekoliko ekskluzivnih naslova. Ako pak želite biti aktivni, Nintendo vas poziva na proljetnu tjelovježbu.

Dune: Spice Wars

26. 04. 2022. PC

Znanstvenofantastični serijal Dune oživio je prošle godine na filmu pa je sad red i na virtualni svijet. Planet Arrakis ovog ćemo puta posjetiti u strateškoj igri za PC koja će prvo biti lansirana u early access izdanju. Na raspolaganju ćemo imati četiri igrive grupe (Atreides, Harkonnen, Fremen i Smugglers), tri uvjeta za ostvarivanje pobjede te sustave diplomacije, špijunaže i ratovanja. Ultimativni će zadatak biti dokopati se što više začina te po mogućnosti izbjeći pješčanog crva koji je konstantna prijetnja u svijetu Dunea.

The Serpent Rogue

26. 04. 2022. PC, PS5, XS, NS

The Serpent Rogue je botanička avantura o savladavanju alkemije i kroćenju divljih bića. U glavnoj ulozi naći će se alkemičar The Warden koji nastoji spasiti svijet od naslovnog neprijatelja, štetnog po svijet. Spravljanje raznih napitaka donijet će mu različite mogućnosti, poput pretvaranja u životinje. Alkemičar će sa sobom nositi prijenosni stol za crafting, a resurse će skupljati dok nastoji pomoći stanovnicima proklete zemlje.

Bloodhunt

27. 04. 2022. PC, PS5, XS

Vampirski battle royale Bloodhunt već je neko vrijeme u testiranju na Steamu, a sada stiže i na aktualne konzole. U ovoj free-to-play multiplayer igri po ulicama i krovovima Praga vode se bitke između vampirskih klanova. Mečevi se mogu igrati u solo izvedbi ili u timovima po troje, a s obzirom na količinu kozmetike mogu poslužiti i kao modna pista. Gameplay bi ovdje trebao biti brz, a zubi oštri, a čula izoštrena.

Prehistoric Kingdom

27. 04. 2022. PC

Dinosauri ne izlaze iz mode, a premda smo već imali dvije Jurassic World Evolution igre, evo mu sada konkurencije. Prehistoric Kingdom bit će graditeljska i simulacijska igra s fokusom na brigu o dinosaurima, mamutima i drugim izumrlim vrstama životinja. Vidi se da je dosta ljubavi uloženo u dizajniranje njihovih modela, a nadamo se da su developeri dobro promislili o elementima zabave i jednostavnosti izgradnje zoološkog vrta.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe

27. 04. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO, NS

Prošireno izdanje kultne igre The Stanley Parable, najavljeno još krajem 2018. godine, napokon će vidjeti svjetlo na kraju tunela. The Stanley Parable je avantura iz prvog lica u kojoj se igrač potiče da prekrši pravila gameplaya kako bi izašao iz predviđenog narativnog okvira. Igrači na konzolama prvi će se put susresti sa Stanleyem, dok će oni na PC-ju ovu nadogradnju moći dobiti besplatno ako već posjeduju verziju iz 2013.

Rogue Legacy 2

27. 04. 2022. PC, XS, XBO

Rogue Legacy 2 nastavlja tamo gdje je stao prvi dio dobro prihvaćenog roguelite naslova. Premisa je opet ista: svaki put kad vam pogine jedan lik, nasljeđuju ga njegova djeca koja imaju svoje karakteristike i mušice. Igra obećava ukupno 15 različitih klasa, izazovnu metroidvania formulu, modificiranje gameplaya pomoću relikvija, itd. Za razliku od nekih igara koje ovoga tjedna tek ulaze u early access, Rogue Legacy 2 je s njime završio te sada stiže u punoj verziji.

Nintendo Switch Sports

29. 04. 2022. Nintendo Switch

Nintendova prijetnja televizorima napokon se vraća kao Nintendo Switch Sports. Ponovno ćemo mahati kontrolerima po zraku pretvarajući se da smo majstori kuglanja i mačevanja. Bit će tu i nekih novih sportova kao što su odbojka i nogomet, a prvi put u serijalu moći će se igrati protiv drugih igrača na internetu. Osim ako drugi igrači imaju Nintendo Switch Lite, jer se ova igra neće moći igrati na tom modelu konzole.

 

Ostale igre koje izlaze:

28. 04. Cities: VR (PC)
29. 04. Sea of Craft (PC)

Označeno sa:

Komentari (7)

  • Demon90

    25.04.2022 - 16:57

    Evo da pitam jel igra netko ovaj bloodhunt i kakav je.

    • Darcoolio

      @Demon90, 25.04.2022 - 19:42

      Probao sam i ne leži mi nikako.

  • Cobalt11

    25.04.2022 - 18:10

    Dune bi se mogao zaigrati kad izađe.

  • Enrubius

    25.04.2022 - 19:08

    Bloodhunt će se isprobati. Nadam se da neće nakon 5 min biti delete.

  • Darcoolio

    25.04.2022 - 19:44

    Prehistoric Kingdom, Dune i King Arthur, ali Dune na prvom mestu.

  • DjokaBA

    26.04.2022 - 11:26

    Dune cu naravno probati.. ali kad vidim modele zgrada koji su dvaput manji od obicnog vojnika, mnogo me nervira.

  • Virty

    26.04.2022 - 18:55

    Dune, knjige, sličice, igre…..dajte mi Duneeee 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?