HCL.HR

Nove igre: Ovog tjedna opet skačemo po zombijima

Zoran Žalac 31.01.2022.   •   3 komentara


U bogati drugi mjesec ulazimo potiho – s jednom remaster kolekcijom, jednim naslovom koji izlazi iz early accessa te jednim hitom kojega mnogi očekuju.

Bloodborne PSX

31. 01. 2022. PC

Bloodborne dolazi na PC!… kao igra za prvi PlayStation. Čudna kombinacija, ali u isto vrijeme intrigantna. Bloodborne PSX je demake legendarne igre From Softwarea, stiliziran tako da izgleda kao da je rađen tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Demake koji “potpisuje” Lilith Walther nije cijeli Bloodborne, dakako, nego samo početni dio igre koji završava nakon što igrač porazi Fathera Gascoignea, drugog po redu bossa u igri. Razlog za to je jasan – cijeli demake ne bi ni mogao biti objavljen da je drugačije, a ovako će ga svi zainteresirani moći nabaviti potpuno besplatno.

Life is Strange: Remastered Collection

01. 02. 2022. PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S

Životne drame stanovnika u gradiću Arcadia Bay moći ćemo doživjeti još jednom, u proljepšanom obliku. Originalni Life is Strange i prequel mu Before the Storm dobit će remasterizirano izdanje s poboljšanim animacijama lica, osvjetljenjem i drugim efektima. Spominje se i rafinirani gameplay, ali to tek treba vidjeti na djelu.

Na žalost postojećih vlasnika originalnih igara, čini se kako neće biti nikakvog popusta ni besplatne nadogradnje – za kolekciju remastera trebat će platiti 40 eura.

The Waylanders

02. 02. 2022. PC

The Waylanders je RPG fantastične tematike koji je u early accessu još od 2020. godine. Sada je igra dovršena pa će svi zainteresirani moći istraživati španjolsku regiju Galiciju kroz dvije ere, jednu pod vladavinom Kelta, a drugu u srednjem vijeku pod vladavinom Kršćana.

Igra je inspirirana starim Baldur’s Gate naslovima te joj se borba izvodi timski, u stvarnom vremenu uz opciju taktičkog pauziranja. Formacija tima ovdje ima značajnu ulogu, kao i sam odnos sa suborcima koji će moći biti i romantični.

Dying Light 2 Stay Human

04. 02. 2022. PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S

Dying Light 2 prvi je “velikan” koji otvara sezonu gaminga u drugom mjesecu. Trčanju i skakanju po gradu punom bandi i zombija ovog puta vraćamo se u ulozi novog lika Aidena Caldwella. On ima svoje muke koje će rješavati samostalno i uz pomoć drugih likova, ali njegove će se avanture odražavati na samom gradu i njihove će posljedice biti jasno vidljive.

Developeri naglašavaju kako će ovo biti velika igra s puno zadataka i priče. Za kompletiranje iste trebat će nam do 80 sati, a zbog binarnih odluka koje ćemo donositi neke ćemo dijelove igre moći vidjeti samo višestrukim prelascima (nešto kao u Witcheru 2).

Označeno sa:

Komentari (3)

  • MaryPoppins

    31.01.2022 - 10:06

    Dying light 2 rođače, idemoo

  • lovre2222

    31.01.2022 - 10:52

    Dying light 2 huh lako je vama developeri vam poklone igru

  • ILoveGaming

    31.01.2022 - 14:45

    The Waylanders naravno. Treba mi malo CRPG-a pošto u zadnje vrijeme tamanim samo ARPG igre.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?