HCL.HR

NOVE IGRE: Ovog tjedna uništavamo travnjake i bježimo od buba

Zoran Žalac 27.09.2022.   •   5 komentara


Bližimo se bogatoj jesenskoj sezoni igara, a u zadnjem tjednu devetog mjeseca čeka nas red sporta, red preživljavanja, red gradnje i red japanske fantazije.

FIFA 23

27. 09. (EA Play), 30. 09. (standardno) PC, PS5, PS4, XS, XBO

Nogomet ove godine udara drugačije zbog svjetskog prvenstva koje se održava zimi. FIFA također obećava drugačije stvari jer prvi put u startu podržava cross-play, donosi važnu izmjenu u sustavu kemije za Ultimate Team i nakon skoro deset godina vraća reprezentaciju Hrvatske. PC verzija napokon dobiva next-gen tretman, uvode se ženski klubovi, degradacija travnjaka… Lista noviteta je netipično velika – skoro kao da je EA Sportsu ovo zadnja FIFA.

Igra je već dostupna za isprobavanje na 10 sati uz pretplatu na EA Play ili Game Pass Ultimate. Službeno lansiranje ipak je rezervirano za petak, 30. 9.

Grounded

27. 09. 2022. PC, XS, XBO

Minijaturno preživljavanje u vrtu bilo je dostupno već dvije godine, a sada nam dolazi u punom izdanju. Do četvero igrača moći će se udružiti u Groundedu kako rješavali zagonetke u vrtu, preživljavali bitke s mravima i drugim insektima, gradili baze i sl. Grounded obećava zabavan gameplay iz survival igara bez previše stresa i opterećenja. Ima jednostavno sučelje, šarmantnu estetiku, a pazi i na one igrače koji se boje paukova pa im nudi opciju da ih izbace iz igre.

Hokko Life

27. 09. 2022. PC, PS4, XBO, NS

I ova je igra već neko vrijeme bila dostupna u early accessu na PC-ju. Sada se pak pojavljuje na svim ostalim platformama u dovršenom izdanju. Hokko Life vam je u suštini multiplatformski Animal Crossing. U ovoj simulaciji života pretvarate selo u grad, dekorirate vlastiti dok, dizajnirate namještaj, rudarite, bavite se ribolovom i sl. Nije naročito originalna premisa, ali je prilika da na ostalim konzolama zaigrate nešto nalik Nintendovom Animal Crossingu.

Moonscars

27. 09. 2022. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Još jedna soulslike igra 2D izvedbe. U Moonscarsu smo junakinja od gline, zvana Grey Irma, koja traži svog kreatora da ga pita neke stvari. Igra je uz to metroidvania tipa, s fokusom na brze reflekse i reakcije u borbi. Temom i izgledom drži se mračnih motiva i daleko je od vesele i šarene avanture.

Railgrade

29. 09. 2022. PC, NS

Railgrade je konstrukcijska strategija u kojoj ćemo građenjem željezničke pruge dostavljati resurse i druge materijale na različita odredišta. Svaka od 30-ak dostupnih misija imat će specifične prepreke i izazove koje treba riješiti. To uključuje prilagodbu vlakova, optimiziranje željezničkog prometa, kontroliranje transporta resursa, strateško efikasnu izgradnju pružne infrastrukture i sl.

Valkyrie Elysium

29. 09. 2022. PS5, PS4

Većina vlasnika PlayStationa čeka Ragnarök u 11. mjesecu, no taj smak svijeta dolazi nešto ranije u japanskoj igri Valkyrie Elysium. U ovom akcijskom RPG-u iz dugogodišnjeg serijala ponovno ćemo kontrolirati Valkiru, prizivati duhove palih ratnika te u ime Odina spašavati svijet pred propasti. Osim na PlayStation konzolama, igra će se moći zaigrati i na PC-ju, ali nešto kasnije tijekom ove godine.

Ostale igre koje izlaze:

27. 9. Life is Strange: Arcadia Bay Collection (Switch)
27. 9. Tunic (PS5, PS4)
29. 9. Dorfromantik (NS)
29. 9. Pathfinder: Wrath of the Righteous (PS4, XBO, NS)
30. 9. PAW Patrol: Grand Prix (PC, PS5, XS, PS4, XBO, NS)

Označeno sa:

Komentari (5)

  • vragec25cro

    27.09.2022 - 12:03

    Fifu 23 budem probao uz gamepass ultimate 10h,iako mislim da nema tu nista novo da se isprobava.

  • Monster Tamer

    27.09.2022 - 12:07

    Valkyrie Elysium i Moonscars.

  • kebbab

    27.09.2022 - 13:04

    Za sad Fifa 23 prednaručena

  • mamojebac

    27.09.2022 - 17:50

    RAILGRADE, volim takve igre inače, no ovo je kao da sam si kući pospajao one drke što se vrti u krug.

  • Zlo

    27.09.2022 - 20:25

    fifa smece

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?