HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna idemo po osvetu

Zoran Žalac 15.06.2020.   •   13 komentara


Udarni tjedan šestog mjeseca donosi nam nekoliko velikih hitova, u prvom redu The Last of Us Part II i Desperados 3.

Desperados 3

16. 06. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Ekipa koja nam je donijela odlični Shadow Tactics na scenu sada vraća taktičke obračune Desperadosa. Nemojte da vas zavara broj tri u nazivu jer se ova western avantura odvija prije prvog Desperadosa. Doznat ćemo tako priču o porijeklu revolveraša Johna Coopera i osnivanju njegove ekipe koja obavlja najteže zadatke Divljeg Zapada.

Igrat ćemo s pet različitih likova, a novost za serijal bit će Showdown mod u kojemu će se igra moći pauzirati ili usporiti, što će dobro doći kad upadnemo u neprijateljsku sačekušu.

Disintegration

16. 06. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One
Ako vam je dosta remastera i žedni ste novih ideja onda bacite oko na Disintegration, igru koja spaja žanrove pucačine iz prvog lica te strategije u stvarnom vremenu. Ovdje ćemo tako pucati pomoću letećeg motora zvanog Gravcycle, ali ćemo pješadiji na tlu povremeno davati naredbe da skupljaju resurse za nadogradnju letjelice.

Disintegration će imati kampanju za jednog igrača, u kojoj će trebati napraviti reboot čovječanstva nakon što je sve propalo zbog klimatskih promjena. U slučaju da vas klimatske promjene ne zanimaju, priča vam neće biti potrebna u multiplayer komponenti igre koja je dizajnirana za desetero igrača po meču.

Hardspace: Shipbreaker

16. 06. 2020. PC

Sigurno volite rezati kulen nakoso, tortu na kriške i sl., no neki vole rezati i svemirske brodove. Upravo će to biti zadaća igrača u igri Hardspace: Shipbreaker.  Taj će posao imati svoje opasnosti pa će se morati razmišljati o tome gdje je najbolje razrezati brod za ulazak u njegovu unutrašnjost, te paziti na mnoge druge nepogode koje se mogu odjednom pojaviti. Vatra, eksplozivna dekompresija i slično, samo su neki od problema.

Igra ovoga tjedna ulazi u fazu early accessa na Steamu, a unutar rane verzije bit će dostupan sandbox mod i prvo poglavlje kampanje.

Summer in Mara

16. 06. 2020. PC, PlayStation 4, Switch

Summer in Mara stavlja nas u ulogu djevojčice Koe. Ona mora balansirati brigu za vlastiti otok i istraživanje novih lokacija pomoću svog brodića. Na naslovnom otoku uzgajat će se povrće, stvarati namještaj te pecati ribe – otprilike sve što se i obično radi u igrama ovakvog tipa. No, to je tek jedan dio igre, a drugi donosi istraživanje otočja brodom koji se može nadograditi.

Na drugim otocima moći će se upoznati dvadesetak jedinstvenih likova, a preko njih će Koa doznati za zlu korporaciju Elit koja iskorištava ocean. Naravno, zadatak će joj u konačnici biti da ih zaustavi.

The Waylanders

16. 06. 2020. PC

The Waylanders je igra je na kojoj radi španjolski studio Gato Salvaje predvođen Mikeom Laidlowom, bivšim direktorom u Biowareu te Emily Grace Buck, ženom od pera u mnogim igrama koje je izdao pokojni Telltale Games. Ovaj će nas RPG odvesti u dva povijesna razdoblja, najprije u doba procvata keltske kulture, a onda i u srednji vijek. Skakat će se iz jednoga razdoblja u drugo, ali i s jednog mjesta, odnosno Irske, na drugo, to jest Galiciju, na španjolski sjever.

S mehaničke strane Waylanders će biti inspiriran Dragon Age: Originsom – iako će vrijeme u borbama s naglaskom na taktiku proticati u regularnom tempu, postojat će i mogućnost pauziranja, a zbivanja na ekranu moći će se pratiti iz ptičje perspektive te iz trećeg lica. Zanimljivi novitet u upravljanju likovima bit će formacije kojima će se suplementirati sustav od šest klasa.

The Academy

19. 06. 2020. PC, Android, iOS

Domaći Pine Studio ovoga će tjedna lasnirati puzzle avanturu The Academy u kojoj ćemo kao učenik pohoditi akademiju gradića Arbor. Tamošnja akademija nije sasvim poput škole u Hogwartsu, ali nema ni modernu informatičku opremu dok joj je arhitektura pomalo arhaična. Učenici ondje dolaze rješavati različite zagonetke, u igri će biti preko 200 takvih, ali to je tek usputni zadatak za igrača – pravi će cilj biti u razotkrivanju misterija iza nestanka nekolicine studenata.

The Last of Us Part II

19. 06. 2020. PlayStation 4

Prvi The Last of Us nekako je predstavljao zadnje od PlayStationa 3 pa će drugi dio sasvim logično predstavljati zadnje od PlayStationa 4, barem što se tiče Sonyjevih ekskluziva. Nakon punih sedam godina dočekali smo nastavak priče o Ellie i Joelu; maramice su spremne za svaki slučaj pa makar nam potekle i suze radosnice kad vidimo koliko igra dobro izgleda.

Borba u svijetu gljivo-zombija bit će dinamičnija jer se napadi protivnika sada mogu izbjegavati, a šuljanje će isto tako biti napetije jer Ellie može puzati poput Snejka iz Metal Geara. Šteta samo što se nije sjetila onog trika skrivanja pod kutijom, to bi joj sigurno pomoglo kad ju nanjuše psi, jer eto – sad su joj i psi za petama jer im je pojela svu hranu iz konzervi.

Ostale igre koje izlaze:

17. 06. Pokemon Sword & Shield – Isle of Armor (Switch)
18. 06. Best Friend Forever (PC, Switch)
18. 06. Waking (PC, XBO)
18. 06. Saint Kotar: The Yellow Mask (PC)
19. 06. Burnout Paradise Remastered (Switch)
19. 06. Ys: Memories of Celceta Remaster (PS4)

Označeno sa:

Komentari (13)

  • vojnovic4

    15.06.2020 - 11:10

    The last of us part 2 se kupuje day 1

    • Juventino

      @vojnovic4, 15.06.2020 - 22:12

      Ne pika se ako nisi preorder

  • SpecialDragon

    15.06.2020 - 15:28

    Molim se Bogu da čobjedim tlou2 giweaway

  • Tiger I

    15.06.2020 - 17:38

    Showdown mod iz desperadosa treba traziti da se ukine.Manje zlo vodi ka vecem u slucaju video igara.

    • Zoran Žalac

      @Tiger I, 15.06.2020 - 18:14

      To je opcija koju možeš isključiti. Ili uopće ne koristiti.

    • Tiger I

      @Zoran Žalac, 15.06.2020 - 19:50

      Tako zlo obicno i pocinje.Pravljenje kompromisa je ono sto je npr. sto nam je dalo thief 4.Da HUD U Thie4 se moze iskljuciti ali igra nije dizajnirana od nule sa tim na umu da se igra bez huda.

  • chocobo_047

    15.06.2020 - 18:19

    Odoh prošetati do trgovine i naručiti TLOU2.

  • m@rko

    15.06.2020 - 18:26

    Jedva cekam, u petak cu startati sa snimanjem tolu part 2. Snimit cu kompletan walkthrough. Posaljem link pa koga zanima 🙂

    https://www.youtube.com/channel/UCoSMLIYHd_zY2bb3VpD4bDg

    • chocobo_047

      @m@rko, 15.06.2020 - 22:15

      Ako budeš komentirao, neka bude na hrvatskom.

    • m@rko

      @chocobo_047, 16.06.2020 - 06:06

      Nisam imao u planu komentirati. Samo gameplay

  • LordKriki22

    15.06.2020 - 22:51

    Sta Mislite o prednarucivanju igara? Meni je to oduvjek bilo glupo, sve dok nisam saznao za Days gone i onda sam se toliko nadao toj igri da sam je prednarucio i nazalost nije ispunila moja visoka ocekivanja, naprotiv, nisam ga do kraja presao. Nadam se da nece biti isti slucaj sa TLOU2, kojeg sam takoder prednarucio. Ista stvar ce biti sa Assassins Creed Valhalla

    • m@rko

      @LordKriki22, 16.06.2020 - 09:11

      Uvijek mozes otkazati prednarudzbu. Jer recenzije ti izađu par dana prije nego sama igra na trziste. Tako da si siguran.

    • Davis

      @LordKriki22, 16.06.2020 - 10:44

      Yep, ja sam otkazao pre order od resident evila 3 remake preko PSN-a 2 dana prije izlaska i sve zgotovis u par min i za tren ti vrate pare.Nez kako to ide kad prednarucujes u nekoj trgovini ali virujen da je postupak jednako lagan i brz 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?