HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna idemo u krvavu osvetu, Tarantinovim stilom

Zoran Žalac 23.02.2020.   •   1 komentara


Ovoga tjedna u novim će igrama uvjeti biti protiv nas. Urotio se teren, urotila se banda, urotila se apokalipsa.

Broken Lines

25. 02. 2020. PC, Switch

Broken Lines  će nam prikazati preživljavanje osmero vojnika iza neprijateljskih linija u istočnoj Europi. Ovaj naslov u svojoj srži je zapravo taktički RPG unutar kojeg ćemo proživljavati radnju smještenu u alternativni Drugi svjetski rat i to kroz oči svakog vojnika. Iako ima planiranja poteza, sama borba nije na poteze nego će u isto vrijeme djelovati naši vojnici kao i protivnici. Neće izostajati niti taktičkih opcija poput kamuflaže ili pružanja vatrene podrške.

Osim toga, Broken Lines imat će i sustav moralnosti, pa glupe akcije mogu dovesti do toga da vojnici odluče dezertirati, a sama struktura kampanje bit će u rogue-like obliku s permadeath opcijom te narativnim izborima što znači i više različitih završetaka.

Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash

25. 02. 2020. PlayStation VR

Vraća nam se nekad slavni i davno zaboravljeni Space Channel 5. Segina glazbena igra za prastaru Dreamcast konzolu oživjet će u 2020. kao naslov virtualne stvarnosti. Prvo dolazi na PlayStation VR gdje će igrače razgibati kroz plesni maraton.

Nije da plesnoj igri treba priča, ali ima i toga: reporterka Ulala u ovoj avanturi istražuje kako je vanzemaljska rasa Morolijanaca natjerala ljude da plešu protiv svoje volje.

Beautiful Desolation

26. 02. 2020. PC

Imamo dosta igara s temom postapokalipse. No, nema mnogo postapokaliptičnih igara koje se odvijaju u Africi, kao što je to slučaj s Beautiful Desolationom. Ova 2D izometrijska avantura lagano podsjeća na stari Fallout, a ispričat će nam priču o čovjeku koji traži svog brata kroz distopijski svijet kojime vladaju tehnološka rješenja, podjednako slavljena koliko i osporavana.

Overpass

27. 02. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

U off-road igri zvanoj Overpass morat ćemo balansirati između tri moda upravljanja vozilom kako bismo se uspeli po najzahtjevnijim dionicama prepunih kamenja, improviziranih mostova i skliskih uzbrdica.

Igra će imati mod karijere u kojemu ćemo morati koristiti odgovarajuća vozila za pojedine prepreke kako bismo privukli više sponzora i ostvarili zaradu za pristupanje novim natjecanjima. U multiplayeru ćemo se natjecati da ostvarimo što bolje vrijeme, za što će biti potrebno poznavati svaki centimetar staze i trikove za savladavanje iste.

Bloodroots

28. 02. 2020. PC, PlayStation 4, Switch

Ako ste se ikada iz nekog razloga zapitali što bi proizašlo kada bi Jackie Chan imao dijete s filmom The Revenant, onda imate sreće. Igra zvana Bloodroots je upravo to. Jackie Chan dio očituje se u korištenju okoline pri borbi, i to na “kaskaderski” način, dok je dio Revenanta u osveti, krvavo-Tarantinovim stilom.

Osvetnički je to ep u kojemu se lik zvan Vuk osvećuje bandi “Krvave zvijeri” koju predvodi gdin. Crni Vuk. Bandu još čine g. Vepar, mlada gđica Bizon te gđa. Vrana. Mr. Wolf je uvijek pred brojčano nadmoćnim neprijateljem pa mora improvizirati kako bi preživio i doznao istinu – zašto su ga izdali.

One-Punch Man: A Hero Nobody Knows

28. 02. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One
Ako izdržite do kraja mjeseca onda ćete moći zaigrati pomalo neobičnu borilačku igru One-Punch Man: A Hero Nobody Knows. U toj igri borba se odvija tako da morate izdržati napade protivnika dok se ne pojavi glavni lik Saitama koji svakoga može pobijediti samo jednim udarcem. Osim kad je u pidžami jer mu pidžama iz nekog razloga blokira njegove moći. Borbe će inače se izvoditi u formatu 3 na 3, a osim spomenutog Saitame moći ćemo igrati i s drugim poznatim likovima iz ove japanske mange.

Ostale igre koje izlaze tijekom tjedna:

25. 02. House Flipper (PS4, XBO)
25. 02. Mega Man Zero/ZX Legacy Collection (PC, PS4, XBO, Switch)
25. 02. Two Point Hospital (PS4, XBO, Switch)
25. 02. Wasteland Remastered (PC)
28. 02. Metro Redux (Switch)
29. 02. Mechanica (PC)
29. 02. Walking Simulator (PC)
28. 02. Weed Farmer Simulator (PC)

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Ovcaodnovca

    23.02.2020 - 10:51

    BEAUTIFUL DESOLATION sam “kupio” prije 6-7 godina kad je bio u razvoju mislim jos je …. no onda su krenuli u smijeru turn base borbe sto mi se nikako ne svida

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?