HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna lovimo vanzemaljce, a i oni nas

Zoran Žalac 20.04.2020.   •   10 komentara


Ovoga tjedna definitivno ćemo letjeti i suočavati se sa vanzemaljskim oblicima života.

Cloudpunk

23. 04. 2020. PC

Cyberpunk 2077 je odgođen za jesen, isprike što to stalno ponavljam, ali malu dozu cyberpunk ugođaja moći ćemo iskusiti i u indie igre zvanoj Cloudpunk. Neobičan je to naslov koji pomalo podsjeća na Segin klasik Crazy Taxi, ali i na film The Fifth Element. Dakle, vozit ćemo taksi – leteći.

U glavnoj ulozi je Rania, vozač polu-legalne dostavljačke tvrtke u velikom metropolisu zvanom Nivalis. Zadatak prevoženja ljudi i robe naoko se čini jednostavan, ali u ovom neonskom gradu krije se korporativna zavjera puna hakera i odmetnute umjetne inteligencije. Cloudpunk prvo stiže na PC, a kasnije tijekom godine i na konzole.

Deliver Us To The Moon

23. 04. 2020. PlayStation 4, Xbox One

Deliver Us To The Moon nije sasvim nova igra. A nije ni vapaj Elonu Musku. Radi se tu o SF trileru koji je mnogima prošao ispod radara krajem 2019. godine u izdanju za PC. Sada pak igra stiže na konzole gdje ćemo tražiti novi izvor energije na Mjesecu kako bismo spasili Zemlju od krize nastale nestankom prirodnih resursa.

U avanturi istraživanja Mjeseca pomagat će nam mali robot zvan ASE, a na pameti će nam stalno biti isticanje kisika. Igra na PC-u izgleda fantastično i jedna je od onih koje imaju podršku za raytracing, a ako bude izgledala upola dobro na konzolama, bit će to vrlo atraktivan naslov.

MotoGP 20

23. 04. 2020. PC, PS4, XBO, Switch, Stadia

Novo izdanje MotoGP-a donosi sve što bi se od njega očekivalo, a to obuhvaća licencirane sadržaje iz sezone 2020., uključujući i novu stazu u Finskoj zvanu Kymiring. U modu karijere morati će se angažirati osobni pomoćnik, glavni inženjer i analitičar podataka. Kod samog modela vožnje sustav kočenja, potrošnje guma i goriva pomaknuti su prema još realističnijoj izvedbi.

Historical Mode imat će nasumično stvorene izazove, a utrkivanjem u njemu osvajat će se stari vozači i povijesni modeli vozila. Protivnici će imati bolji osjećaj za vožnju te bi trebali biti učinkovitiji u upravljanju potrošnim resursima tijekom utrke.

Predator: Hunting Grounds

24. 04. 2020. PC, PlayStation 4

Tvorci igre Friday the 13th: Tha Game nisu se baš proslavili u žanru asimetričnog multiplayera. No, priliku za iskupljenje imat će u vrlo sličnom MP naslovu Predator: Hunting Grounds. U ovom obračunu četvero komandosa borit će se protiv jednog ružnog vanzemaljca, ili protiv njegove jednako ružne žene. Svi će igrači vjerojatno htjeti igrati kao Predator, ali bit će valjda zabavno tražiti tog nevidljivog gada u krošnjama prašume, baš kao u trideset i nešto godina starom filmu.

Inače se šuška da bi se u igri mogao pojaviti i legendarni Arnold Schwarzenegger, vjerojatno samo da nam kaže: “GET TO THE CHOPPA!”. Igra izlazi za PlayStation 4 konzolu te PC (Epic Games Store).

Trials of Mana

24. 04. 2020. PC, PS4, Switch

Final Fantasy 7 Remake oduševio je mnoge, a istu stvar možda ponovi i 3D prerada Trials of Mane, treće igre iz serijala koji je isprva dijelio univerzum s Final Fantasyjem. Originalna igra Seiken Densetsu 3 datira do 1995. godine kada ju se igralo na tadašnjoj SNES konzoli. Fantastični je to RPG u kojemu se troje likova bori protiv Benevodona kako bi spasili drvo Mane.

Prerada bi trebala ostati vjerna originalu, ali uz neke dodatke poput sustava vještina. Kako to točno izgleda, možete provjeriti u demo verziji koja je već dostupna za sve tri platforme: PC (Steam), PlayStation 4 te Nintendo Switch.

XCOM: Chimera Squad

24. 04. 2020. PC

XCOM: Chimera Squad pričom se nastavlja na XCOM 2: War of the Chosen. Centralni dio igre je mješovita grupa od 11 operativaca. Bit će to  svojevrsni eksperiment kojime se nastoji progurati novi sustav borbe koji igračima omogućuje da biraju redoslijed akcija za likove iz runde u rundu.

Uz to, kroz novi element igre zvan Breach Mode, igrači će moći razvrstati članove tima u manje grupe te u borbu uletjeti iz različitih smjerova. Igra izlazi ekskluzivno za PC.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • 312AE

    20.04.2020 - 13:12

    Trials of Mana me veseli, ljepo obrada. Predatora probal na open beti i bilo mi užasno, ajde grafiku sam još nekak prežvakal, mada nije baš nešt, ali gameplay mi nije bil zabavan. S Predatorom još nekak, ali ako si vojnik, nije mi osječaj pucanjal bil dobar.

    • Wildchild

      @312AE, 20.04.2020 - 14:08

      Slažem se. Predator je teški fail od igre.

    • Demon90

      @312AE, 20.04.2020 - 15:26

      Predator je bio toliko loš da iskreno ne vjerujem da su ga mogli popraviti dovoljno da bude pristojna. Možda izgleda bolje na većim ekranima al grafika i sama preglednost su užas na manjim

    • 312AE

      @Demon90, 20.04.2020 - 16:52

      Ni ja ne vjerujem! No nekak niti nikad nisam vjeroval da bude to neki veliki hit.

    • Demon90

      @312AE, 20.04.2020 - 17:24

      Ja osobno nisam fan takvih igara al sam se nadao da bi mogli napraviti donekle zabavno proganjanje van tematike horora kao u većini sličnih igara al eto ništa od toga

  • karlod1997

    20.04.2020 - 15:13

    Ovi Predator pari top. Dojma sam da će izgledat kao Just Cause, kaos svugdi i obaljvanje kvestova letimično, i dobra zaj**ancija.

  • moordrak

    20.04.2020 - 16:51

    Klaud pank izgleda OK, a bome ni motorići nisam dugo vozio…

  • vojnovic4

    20.04.2020 - 16:54

    Trebaju je dat sa ps+ jer ce umrit jako brzo.

  • personauser

    20.04.2020 - 19:08

    Predators ce biti bas fail igra. Ne mora svaka PS, u ovom slucaju konzolaška pošto izlazi i za PC biti odlicna. Jedna igra ce biti odlicna, a neka ne. Ova igra ce debelo podbaciti i da je ovo samo PS ekskluziva igrac bi bili bijesni na Sony sta su izbacili to smece ako bude za PS

  • Sayan

    20.04.2020 - 23:50

    Predator je tesko smece.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?