HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna Temtemi zamjenjuju Pokemone, a nogomet se igra na poteze

Zoran Žalac 20.01.2020.   •   0 komentara


Industrija videoigara ovoga se tjedna polako budi iz zimskog sna – izlazi dovoljno igara da ih možemo nabrojati na prste dvije ruke.

Football, Tactics & Glory

22. 01. 2020. PS4, XBO, Switch

Nogomet na poteze zvuči čudno, da ne kažemo – blesavo. Međutim, 2018. smo se na PC-u uvjerili da Football, Tactics & Glory ima određenu dubinu, a samim time i privlačnost. Šahovski nogomet, kako ga volimo zvati, sada dolazi na sve aktualne konzole, i to s poboljšanom grafikom te dodatnim mehanikama i izazovima u gameplayu, kao što su primjerice polaganje trenerskih ispita i novi sustav izvođenja penala.

Igra je definitivno unikatna, a na konzolama će popuniti rupu zbog odsutnosti pravih menadžerskih igara nogometne tematike.

Temtem

23. 01. 2020. PC

San brojnih Pokemon manijaka napokon postaje stvarnost – stižu Pokemoni u MMO izdanju. Osim što to nisu Pokemoni nego Temtemi, treneri su krotitelji, a Tim Raketa je Klan Belsoto.

Temtem ne skriva odakle vuče svoju inspiraciju. Igra je mehanički jako slična Pokemonima, ali za razliku od uradaka Game Freaka, ovdje su svi napadi fino animirani, a grafika nije na razini one otprije deset godina. A radi se tu o igri koja tek ulazi u fazu aktivnog razvoja, to jest early access. No, šminka je uvijek površna stvar – o uspjehu ove igre ponajprije će ovisiti balans u borbi i uzgoju Temtema.

The Walking Dead: Saints & Sinners

23. 01. 2020. PC (VR)

Ako ćemo iskreno, The Walking Dead igre nikad nisu bile naročito dobri proizvodi izvan Telltaleovog miljea (a i tamo su imale svojih uspona i padova u kvaliteti). Od pucačina u svijetu TWD-a fanovima je posebno ostao gorak okus u ustima pa nemamo neka velika očekivanja od TWD: Saints & Sinners.

Međutim, interesantno je da se tu radi o VR igri koja obećava 15 sati gameplaya i po onome što smo imali priliku vidjeti – izgleda skroz solidno. Potencijal definitivno postoji, a VR komponenta mogla bi uzdići čak i prosječan naslov među najbolje igre Walking Dead franšize. Za sada ju igramo samo na PC-u, a na PlayStation VR dolazi kasnije tijekom godine.

Commandos 2 HD Remaster

24. 01. 2020. PC

S obzirom da su praktički sve igre u 2020. odgođene za drugu polovicu godine ili na neodređeno, zimu moramo prebroditi sa remasterima starih. Nekad slavni serijal igara Commandos vratit će svoje taktičke operacije u modernom ruhu. Remaster Commandosa 2 donijet će nam prerađenu grafiku i redizajnirano sučelje, a to će nam dobro doći jer dvadeset godina star original ne podržava igranje na modernim sustavima i rezolucijama koje danas svi koristimo.

Ostale igre koje izlaze:

21. 01. DEEEER Simulator: Your Average Everyday Deer Game (PC)
22. 01. Formula Car Racing Simulator (PC)
23. 01. Rugby 20 (PC, PS4, XBO)
23. 01. Kingdom Hearts 3: Re-Mind (PS4, XBO)
23. 01. Oddworld: Stranger’s Wrath (Switch)
24. 01. Praetorians – HD Remaster (PC)

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?