HCL.HR

Novi filmski traileri #62: Transformeri se uključili u promoviranje rodne ravnopravnosti

Zoran Žalac 20.03.2017.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Zadnji trailer za posljednje Transformere u režiji Michaela Baya pokušao je poslati pouku svojoj mlađoj publici, no kod jednog dijela odraslih naišao je na nerazumijevanje.

transformersi

S obzirom da se filmski svijet ispucao s atraktivnim trailerima kroz nekoliko prethodnih tjedana, bilo je za očekivati da će uskoro uslijediti siromašnije razdoblje, barem za ljubitelje akcijskih blockbustera i SF spektklova. No, to ne znači da je filmski tjedan iza nas bio dosadan.

Novi trailer za nadolazeći Transformers: The Last Knight izazvao je podijeljene reakcije među fanovima serijala. Trailer je vidno prilagođen nešto mlađoj publici, što je u startu mnogima neozbiljno ako će ovo biti zadnji film u serijalu, ili barem zadnji pod režijom dosadašnjeg redatelja. Uz to, dio publike iz trailera je iščitao dodvoravanje feminističkim pokretima. Ulaze li Transformeri u raspravu o ravnopravnosti rodova – prosudite sami.

Ostatak filmskih trailera prošloga tjedna nije imao takav političko-sociološki naboj. U svemiru ništa novo – otkrivena je nova prijetnja čovječanstvu. Na zemlji ništa novo – puca se kad posao propadne. U imaginarnom svijetu filma Despicable Me ipak ima nešto novo – Gru je našao nekoga tko mu je ravan.

Komentari (5)

  • Filip Ruzic

    20.03.2017 - 09:42

    Oh, pa jel to malo razbijamo četvrti zid u Transformerima

  • AnotherTheMM420

    20.03.2017 - 14:45

    Ehh,nadanja su mi znatno pala nakon ovih gluposti sa ravnopravnoscu i te zadnje scene :/

  • TeroXCro

    20.03.2017 - 19:43

    Zašto mi moraju Transformere pretvoriti u transgendere majku im njihovu,očekivao sam bezprjekorno iskustvo besmislenog uništavanja i eksplozija,a oni meni ubacuju raspravu o ljudskim pravima i svemu tome :((((

  • markogamingking123

    20.03.2017 - 19:46

    Pa ovi Transformeri su mi odavno dosadili, obožavao sam ih kao dijete, ali vremena se mijenjaju. Možda pogledam kad izađe.

  • Artyom

    20.03.2017 - 21:30

    Trasformeri i družba Pere Kvržice. Svaki nastavak za sve mlađu i mlađu djecu. Sljedeći će biti na razini teletabisa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?