HCL.HR

Sljedeći Gran Turismo bit će kombinacija starih i novih ideja

Zoran Žalac 03.07.2019.   •   10 komentara


Tvorac Gran Turisma otkrio je u kojem će se smjeru kretati budućnost tog serijala i za što će se koristiti veća hardverska moć iduće PlayStation konzole.

Gran Turismo Sport po izlasku je pomalo razočarao jedan dio fanova time što je ponudio minimum minimuma za single-player sadržaj. To je s vremenom ispravljeno, ali neki još uvijek kažu kako GT Sport nije istinski Gran Turismo te ne mogu oprostiti uvođenje mikrotransakcija u igru koja sebe naziva stvarnim simulatorom vožnje.

Nevezano što fanovi misle o GT Sportu, tvorac serijala Kazunori Yamauchi ne planira se vraćati na stari koncept Gran Turisma – barem ne u potpunosti. U nedavnom interjuu za portal GT Planet otkrio je kako je s GT Sportom ispunio viziju koju je oduvijek imao za GT serijal te je zadovoljan s ostvarenim rezultatom po pitanju utrkivanja i fizike.

Međutim, Yamauchi je izjavio kako je na različitim okupljanjima fanova primijetio koliko igrači cijene povijest Gran Turismo serijala – čak i oni mladi koji se nisu ni rodili kada su prve igre izašle. Samim time, Yamauchi tvrdi kako je dobio smjernice o tome što bi ljudi htjeli od sljedećeg Gran Turisma, koji je već u razvoju.

“Mislim da će sljedeća igra koju ćemo napraviti biti kombinacija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – kompletni oblik Gran Turisma.” – poručio je Yamauchi.

Prošlost i sadašnjost su nam poznati, a što se budućnosti tiče, ona je za Gran Turismo serijal gotovo izgledno u virtualnoj stvarnosti. Yamauchi otkriva kako je stvarno fasciniran VR tehnologijom te vjeruje da će buduća PlayStation konzola donijeti dodatnu snagu koja će pogodovati upravo VR komponenti Gran Turisma.

Gran Turismo Sport također ima podršku za (PlayStation) VR, ali je ona odvojena od glavnog koncepta igre pa nema mrežnog utrkivanja, a na stazi se u istom trenutku mogu naći samo dva vozila. Potpuna integracija VR-a s cijelom igrom vjerojatno je cilj za sljedeći Gran Turismo – i onaj poslije njega.

Komentari (10)

  • SlucajniProlaznik

    03.07.2019 - 12:46

    On je zadovoljan? Drago mi je zbog njega. Neka se ugledaju na Forzu i Project Cars malo pa neka onda kaže da je zadovoljan kad ga konkurenti deru.

    • lepiakadodo

      @SlucajniProlaznik, 03.07.2019 - 17:44

      Ajoj… ti bas moras svaki clanak komentirati negativno. I jos sa tolikom dozom gluposti da je to strasno. Pcars i Forza? Ajoj….!!!! Da si napisao asseto corsa, dao bi ti i like. Ovako, imas srece sto ne poatoji dislike.

    • SlucajniProlaznik

      @lepiakadodo, 03.07.2019 - 19:53

      Nisam još probao novu AC a staru sam zaboravio makar da- odlična igra.

    • omar500

      @SlucajniProlaznik, 03.07.2019 - 20:55

      Nisi nista slagao. GT3 i GT4 su mi omiljene trkace igre svih vremena, a ove igre s PS3 i pogotovo GT Sport su tesko razocarenje.

    • SlucajniProlaznik

      @omar500, 04.07.2019 - 08:56

      Zajebali su kao i sa Driveclubom. Na izlasku su to bile očajne igre. Driveclub je postao odlična arkada a GT Sport postaje solidna simulacija. Ali daleko je to od starih igara. GT je totalno sjebo u ovoj generaciji. Em je samo jedna igra em je ta igra došla nepotpuna em još niti sada nije kakva treba biti. Nadam se da će sljedeći GT biti ko stari ali ako naprave Sport2 onda neka naprave nešto daleko bolje.

    • omar500

      @SlucajniProlaznik, 04.07.2019 - 15:18

      Sony nije mnogo gresaka napravio u ovoj generaciji, ali zatvorio je studije koji su zaduzeni za Wipeout, Motorstorm i Driveclub. Ja znam da te igre nisu vise toliko profitabilne, ali po meni los potez. RIP Evolution & Liverpool studio

    • SlucajniProlaznik

      @omar500, 04.07.2019 - 15:31

      Da. Slažem se. Meni pogotovo Evolution fali. Ne znam zašto su to napravili, nema nekog realnog razloga da im nisu mogli dati šansu. Em bi dobro došao Motorstorm em Driveclub novi. Ali jbg…

  • Lovac

    03.07.2019 - 13:37

    Strašno koliko je igra poglupljena, tuning auta pogotovo. Stari GT4 mi još uvijek ima debelo najbolji single player. Ako mu je ovaj multiplayer eary access dobar, strah me 🙂

  • Iceman73

    03.07.2019 - 16:52

    užas…kratko i jasno,GT 4 najbolji pa i GT 5 ok…

  • MakikaM91

    04.07.2019 - 09:40

    Poceo sam od GT2 koju sam zavrsio jedno 3 puta, uvek sam na pocetak pocinjao poslje trening licence sa Fiat 500, najtezi pocetak, auto od 17 ks.. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?