HCL.HR

Novi Need for Speed za konzole zaključan na 30 FPS-a, ne planira vam musti pare

Igor Belan 16.09.2015.   •   9 komentara


Stigli su novi detalji o novom Need for Speedu, a između ostalog tu je i potvrda da je igra zaključana na 30 FPS-a u verzijama za konzole. Bez brige, ima i dobrih vijesti…

Dok su PC verziju nedavno odgodili zbog dodatnog vremena potrebnog da PC gamerima dostave iskustvo igranja s otključanim framerateom, studio Ghost Games je kroz ČPP rubriku na službenim stranicama potvrdio kako će konzolaške verzije igre biti zaključane na 30 sličica po sekundi.

Nije da to nismo očekivali za igru koja po promotivnim videima izgleda tako dobro, ali eto – sad je skroz službeno. Kako objašnjavaju to zaključavanje frameratea? Ovako:

“Uvijek pokušavamo maksimizirati tehnologiju igre u kontekstu tehnologije platforme za iskustvo koje gradimo i zato će se igra vrtjeti u 30 fps-a na Xbox One i PS4 konzolama. Takvim zaključavanjem frameratea osiguravamo da vaše iskustvo igranja ostaje nevjerojatno glatko i dopušta vam da iskusite visokobrzinski, adrenalinski gameplay kakav ste navikli očekivati od Need for Speed serijala.”

Ako nas pitate, bolje bismo iskusili sve to u 60 fps-a, ali tko nas išta pita? Da budemo pošteni, mnoge igre (čak i racing žanra) savršeno su igrive u 30fps-a uz adekvatno dizajnirane kontrole i vizualno izglađivanje pokreta kroz korištenje motion blura,a ako itko ima iskustva s time onda je to EA, odnosno Ghost Games ekipa.

Iako ovo nije nužno negativna vijest, nešto pozitivnija je ona da u igri neće biti nikakvih mikrotransakcija ili plaćenog DLC-a. Točnije, Ghost Games je rekao kako trenutno nemaju planova za plaćeni DLC, što je izjava koja otvara vrata tome da se kasnije ipak izbaci i nešto takvo. Ono što nam po pitanju DLC-a definitivno stiže nakon izlaska je niz potpuno besplatnih dodataka, no nije poznato o kakvim se točno dodacima radi.

Danju svjetlost u igri nikad nećemo vidjeti – cijela će se odvijati od sumraka do zore, a developeri su izjavili kako će taj mračni virtualni svijet imati otprilike dvostruko više cesta od NFS: Rivalsa. Nažalost, po svim tim cestama nećemo se moći utrkivati s prijateljima kroz magiju split-screena, ali na odsutstvo te opcije već smo se nekako navikli u modernim igrama.

Kao što već znamo, novi Need for Speed će zahtijevati stalnu konekciju na internet, no sada je službeno potvrđeno da nećemo trebati Xbox Live Gold ili PlayStation Plus pretplatu na konzolama ako želimo igrati samo singleplayer.

Need for Speed izlazi 05.11. ove godine na PS4 i Xbox One i negdje na proljeće sljedeće godine u verziji za PC.

Komentari (9)

  • ShadowPrime

    16.09.2015 - 19:02

    Nazalost su za PC odlozili tek na prolece 2016god..nadam se da vise nece biti pdlaganja..

  • Red Falcon 2

    16.09.2015 - 19:15

    Driveclub se super da igrat, a igra je zaključana na 30 FPS-a tako ovo nije baš tolki problem AKO je zaključano na 30 bez padova. Fala Bogu da se SP može igrat bez PS+ jer bi top bilo stvarno bezobrazno da naprave.

    • IaMarmageddoN

      @Red Falcon 2, 16.09.2015 - 21:28

      Upravo to. Jedino kod FPSova se primijeti kada je 30 frejma.

    • Corvodin

      @Red Falcon 2, 18.09.2015 - 08:09

      Kod svih igara se primjeti kada je 30.

  • almoustevil665

    16.09.2015 - 21:02

    Ja se baš dok sam čitao članak pitao na kolko radi Drive Club igram ga već nekoliko meseci ako je Drive Club na 30 onda je to sasvim dovoljno. Ali ovo neću igrati trka koja se vozi po mraku samo u najavi je njesra,barem za mene.

  • vojnovic4

    17.09.2015 - 06:26

    Jeli neko dobia invite za zatvorenu betu ?

  • jichba666

    17.09.2015 - 06:43

    Vi još pušite tu foru da je odgođeno zbog fps-a?? U tjedan dana je krekan MGS i MAD MAX pa su se malo ustrtarili kontam.

    • liberiumplayer

      @jichba666, 17.09.2015 - 11:39

      ak je igra vrijedna odgode, onda neka to i naprave.nemam nista protiv

  • Ementaler

    @Paolo Rovis, 16.09.2015 - 19:05

    Da, ovaj, to se spominje u prvoj rečenici ovog članka… i u zadnjoj 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?