HCL.HR

Novi patent za kontroler PlayStationa 5 prikazuje dvije dodatne tipke

Zoran Žalac 28.12.2019.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Ako je vjerovati nacrtima iz odobrenog patenta za novi PlayStation kontroler, Sony bi mogao uvrstiti dvije dodatne tipke na kontroleru.

WIPO -Sony Controller

U bazi unosa WIPO-a, svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo, ovih se dana našao novi patent tvrtke Sony na kojemu vidimo potencijalni izgled novog kontrolera za PlayStation 5. Kažem potencijalni, jer ovo nije prvi patent za tzv. DualShock 5, a neki aspekti ovoga nisu baš sinkronizirani s onim što smo prethodno vidjeli. Primjerice, spominjalo se uklanjanje svjetlosnog dijela na vrhu kontrolera, što u zadnjem patentu nije potvrđeno. Upravo zato ovakve informacije nisu uvijek pouzdane, ali daju uvid u to o čemu sve razmišljaju tvorci sljedećeg PlayStationa.

Ako je vjerovati zadnjem patentu, Sony razmišlja o uvođenju dvije dodatne tipke na stražnju stranu kontrolera. Te bi dvije tipke vrlo izgledno trebale biti opcionalne, odnosno mogle bi se programirati da “oponašaju” bilo koje druge tipke na kontroleru. Primjerice, ako vam je nezgodno palcem pritisnuti “gljive” za R3 ili L3 tipke, uz ovakvu bi ih shemu bilo moguće prebaciti na stražnju stranu kontrolera.

Razlog zašto ovo nije neka znanstvena fantastika leži u činjenici da je Sony već najavio ove dvije dodatne tipke – za DualShock 4 kontroler. Međutim, za DualShock 4 to će biti izvedeno kroz opcionalni dodatak koji se umetne u sami kontroler, dok ovaj patent pokazuje integraciju dodatnih tipki izravno na kontroleru.

Moguće je, doduše, da ovo uopće nije patent za PlayStation 5 kontroler već za neku reviziju DualShocka 4, ali u tom bi slučaju bilo sumnjivo da iz Sonyja rade takve revizije kontrolera godinu dana prije izlaska potpuno nove konzole. Bilo kako bilo, istinu o ovome vjerojatno ćemo doznati kroz nekoliko sljedećih mjeseci.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Play for fun

    28.12.2019 - 12:24

    Najbolje je da što manje mudruju i da kontroler za PS5 bude što više sličniji onom na PS4. Nema tu puno ni dodati ni oduzeti.

  • moordrak

    28.12.2019 - 12:32

    Miriše li to elite verzija DS4 u zraku? Lijepo. Kasne jedno 5-6 godina, ali koga briga. Bolje ikad, nego nikad.

    • KidacMamice

      @moordrak, 30.12.2019 - 08:19

      Mislim da nista od ds4 posto izbacuju onaj nastavak za njega ali ds5 elite smrdi na daleko i siroko

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?