HCL.HR

Novi Unreal Tournament bit će besplatan, a razvoj će mu diktirati fanovi

ToxarE 09.05.2014.   •   16 komentara


Novo izdanje Unreal Tournamenta bit će još jedan eksperiment za Epic Games koji će razvoj igre većim dijelom prepustiti fanovima i modderima, a u konačnici će ju distribuirati bez naknade.

Tijekom sedmogodišnje pauze Unreal Tournament serijala dosta se stvari promijenilo u industriji videoigara. U razvojnom timu Epic Games, međutim, vjeruju da je jedna stvar ostala ista – a to je strast fanova UT serijala. Na temelju te stavke Epic planira krenuti s novim trendom u razvoju sljedećeg UT-a pa je najavio isti za PC, Linux i Mac, i to kao igru koju će razviti u bliskoj suradnji s fanovima.

Projekt jednostavno zvan Unreal Tournament vodit će manji tim UT veterana u Epicu, a sav razvoj, od prve linije koda do dizajnerskih odluka, događat će se na temelju dijaloga na službenom forumu i Twitch kanalu. Oni koji imaju licencu za Unreal 4 engine moći će pristupiti čitavom kodu i svim sadržajima preko GitHuba. Također, igra će biti besplatna. Ali ne u današnjem free-to-play smislu nego kao freeware – potpuno besplatna, skinete ju i igrate bez ikakvih mikrotransakcija.

Epicov cilj je kreirati igru koja će biti vjerna svojim korijenima, dakle pravi kompetitivni FPS s brzom akcijom i gameplayem koji se oslanja na vještinu igrača. Proći će još neko vrijeme dok vidimo prve rezultate i naznake tog nastojanja, ali čim igra dođe do alpha faze, razvoj bi trebao ići brže jer će svoj doprinos projektu tada moći dati modderi.

Plan je da igra jednoga dana dobije virtualnu trgovinu gdje će modderi distribuirati i prodavati svoje mape, modove i ostale sadržaje, no taj dio uslijedit će nakon što Epic posloži osnovne stvari, a Unreal Tournament bude sadržajan i ugodan za igranje.

Komentari (16)

  • HistorixCRO

    09.05.2014 - 08:58

    otkad nisam cuo za pojam freeware covjece!

  • Stribor88

    09.05.2014 - 10:35

    ma opet nula bodova, moderi će naplaćivati sve što naprave, a epic uzimat proviziju od njih, budem trebao kupiti nakraju mape, modove, oružje, skinove samo nakraju nekupujem direkt od epica nego od modera koji dio zarade uplaćuju epicu i vrtimo se ukrug…. onda je laž da neće biti mikroinstalacija, svaki mod ili mapa koja se skinu mora se i platit ,pa morat će se nekak iinstalirat— i tako 2 eura ovo, 3 eura ono… freeware! ili kako ono ide f2p – p2w!

  • Artyom

    09.05.2014 - 11:16

    Glupost!

  • grgoljblaster

    09.05.2014 - 11:21

    Ovo ce funkcionisati kao Unity asset store, tj. prodavace se vise alati i neki modeli za pravljenje novih modova ili varijanta kao za TF2 – skinovi koji ne uticu na igru. Mape niko normalan nece placati jer uvek moze da napravi istu tu mapu samo svoju verziju. Bice odlicno 🙂

  • CrashZer0

    09.05.2014 - 14:44

    Nije loše. Oduvijek volim UT, al mi iskustvo sa svim zivim u zadnje vrijeme uci da se ne nadam previse. al, ajde, nikad ne znas. cemu uopce ISTA dodatno prodavati, osim igre same? set oruzja i mapa je kakav je i kak bi sad to islo s kupovanjem novih pucaljki i slicnog dok igras online? nije ravnopravno onda. UT nikad nije bio takav.
    E, i samo se nadam da ne bude i ostalo to razvojno samo Unreal Tournament ime jer mi je ovaj novi rebooterski trend fakat dosadan. svi novi filmovi i igre se zovu samo osnovnim imenom kojim se zvao prvi nastavak serijala.

  • cccc7777rrrr

    09.05.2014 - 16:26

    hoce li bit ps3 verzija?

  • RZN

    10.05.2014 - 11:20

    nadam se da ce se vratit blize 2k3/2k4 stilu igre

  • AgentImpolite

    12.05.2014 - 18:02

    bit ce dobro sam ak 4chin ne dode do tog haha

  • grgoljblaster

    @Black_Pirate, 10.05.2014 - 11:24

    PC ekskluziva ali ce raditi na Windowsu, Linuxu i OSX-u

  • unlogitz

    @ImasKunu?, 09.05.2014 - 11:17

    ti si debil . manje igraj lol, ut2003, ut2004 a vise ut pa ces se sjetit kako to funkcionira… i ne bacaj malera

  • Stribor88

    @ImasKunu?, 09.05.2014 - 13:08

    uvijek je lijepo cuti utopista koji zivi u svijetu u kojem izdavači žive od osmjeha gamera a ne od novaca gamera;)
    i zasto bi igrao igru staru 15 godina na kmpu od 10k kn? te stare igre su jedino dobre što ih izdavači daju free (jeli ih nitko nece igrat vise, a kamoli kupit) i open source su, pa ekipa moze razvit iskustvo u modanju, e da dobre su i za preseravanje : "Kao ono kužiš lima ja igram old school ut na pentiumu2 ja sam ti pravi gamer tvoj bf4 je za debile eeee" i tako to,…da te bediram odmah, ovaj ut nebuš igral na pentiumu 2…;(

  • Pero Zdero

    @ImasKunu?, 09.05.2014 - 13:51

    Znaci starije igre sa losom grafikom a dobrom pricom ili igrivoscu ne valjaju? Hm… Izgleda da nekima je dovoljan benchmark da uzivaju u svom kompu i "igrama".

  • AdoChoko

    @ImasKunu?, 09.05.2014 - 14:27

    Dude, you forgot about torrent xD

  • CrashZer0

    @ImasKunu?, 09.05.2014 - 14:34

    Pero Zdero – skidam kapu za komentar
    Stribor – ohladi se, frajeru. ja volim igrati stare igre jer su DOBRE i jer ih volim, a ne zato kaj se preseravam ili zato kaj nemrem novije nis igrati. kakve su ti to gluposti sa "nebum igral staru igru na svojem ultajakom i skupom kompu". E TO zvuci ko preseravanje. imam i ja jak komp, al mi se ne svida kak funkcionira veliki broj danasnjih igara. pritom mislim na DLC-eve, placanje, a i sami stil igranja. hrpa igara danas su serija quick action situacija di tipkas gumb da se nekaj dogodi. igram stare igre, tipa Quake, UT, MechWarrior i slicno jer su to odlicne igre koje i dan danas poklonici dobre zabave cijene. arena pucačine.
    e, i na kraju, tvoj BF4 je za debile. igral sam deset puta teze i zabavnije igre na svojem pentiumu 2…..eee 😀

  • oskullop

    @ImasKunu?, 09.05.2014 - 20:29

    sve je radeno od starih i danas nema nicega novoga i revolucinarnog osim grafike a koga boli k,,,vise za grafiku bar ja znam kako je jadno kad mogu full hd high Crysis 3 i MLL odgiram jedanput i nikad vise za to i dan danas igram npr trenutno Lost Alphu bar je atmosfera najbolja ikad .

  • Stribor88

    @ImasKunu?, 10.05.2014 - 09:31

    haha pa necu sada objasnjavt osnovne logiku, ko igra što želi i što ga veseli neam nista protiv ekipe koja igra stare igre, ali imam protiv ekipe koje se preserava da su quake 1 ili ut bolji od crysisa 3, jeli kao ništa se nije promjenilo osim grafike?!?! to je isto kao da se kaze da je yugo 45 isto kao novi ford mondeo, jeli se ništa nije promjenilo oba auta idu isto ravno, skreću idu unatrag, i bolje je kao atmosfera u yugu 45, pa je novi mondeo za debile jeli sam vozio yugo 45 kojeg je daleko teže voziti?!?! a nevolim ni novi mondeo jeli mi napalaćuju servise koje obavezno moram imat i ta silna elektronika, pa eto vozim yugo 45 i mrzim cijeli svijet… ili imam novog mondea ali ću se voziti 90 kmh maksimalno jeli ni yugo45 nije isao vise, pa se necu preseravat…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?