HCL.HR

Novi Xbox zahtijevat će obveznu instalaciju igara

ToxarE 20.03.2013.   •   11 komentara


Sudeći po novim glasinama, sljedeća Xbox konzola će osim nužne konekcije na internet zahtijevati i instalaciju svake igre na tvrdi disk.

Nove glasine o sljedećem Xboxu koje donosi portal VGLeaks ponovno su „isključujuće“. Naime, sada se tvrdi kako Durango iliti novi Xbox neće dopuštati igranje preko optičkih diskova već će zahtijevati da se svaka igra instalira na tvrdi disk konzole. Nakon toga, optički disk više neće biti potreban za igranje jer igra neće učitavati nikakav sadržaj s njega. Svijetla strana te priče je informacija da nećemo morati čekati dok se igra instalira da bismo ju zaigrali već ćemo ju moći pokrenuti i dok se ona instalira u pozadini.

S obzirom da neke današnje X360 igre također zahtijevaju instalaciju na disk (doduše, tek djelomičnu), ovakvo što nije naročito iznenađujuće. Ipak, sporna stvar u svemu tome je kapacitet diska koji će dolaziti s konzolom. Ako je vjerovati istim glasinama, sljedeći Xbox koristit će Blu-ray čitač i odgovarajuće mu medije, a logično je da će se time povećati i veličina igara u smislu prostornog kapaciteta.

Nije poznato koliki će hard disk dolaziti uz samo konzolu, niti hoće li ista podržavati eksterna rješenja za pohranu sadržaja, tako da je ova navodna „isključivost“ pomalo zabrinjavajuća, pogotovo uz navodni zahtjev za stalnom povezanošću s internetom koji bi trebao omogućiti instalaciju DLC paketa i zakrpa bez gašenja ili restartiranja konzole.

Komentari (11)

  • shakesfeaR

    20.03.2013 - 14:05

    Instalacija nije nikakav problem, dapače- tako je i bolje za npr. brži loading u igrama i smanjenu buku. Ja i sada igre prvo instaliram na x360 ali problem je "isključivo" konekcija na internet! Mislim, nije meni problem imati tu i tamo upaljen net za xbox ali koji će mi vrag net za SP ili offline CO-op te split-screen?! PS4 mi se sve više sviđa, a k tome imaju i besplatni PSN koji godišnje znači jednu igru više za PS. Neznam, fakat volim x360 ali ovo je glupo!

  • civiks33

    20.03.2013 - 14:35

    ovo je očekivano.

  • Daky101

    20.03.2013 - 14:41

    Ovo i nece biti nekakav problem ako HDD-ovi budu imali puno memorije.
    Ionako ce se moci igrati dok se instalira tako da nece biti nervoznog cekanja. 🙂
    Dobra strana je sto se nece morati mijenjati diskovi vec samo pokrenes s HDD-a.
    Zasad mi se jos uvijek PS4 sviđa više od Duranga,ali pricekajmo sluzbeno predstavljane prije konacnih zakljucaka.

  • liam

    20.03.2013 - 15:02

    Kad bi je barem nakon instalacije moga prodati,a ovaj je uz neku nadoplatu opet instalira…To bi vec bilo odlicno…

    • shakesfeaR

      @liam, 20.03.2013 - 16:44

      hhh, balkanski um 😀

    • adycro

      @liam, 20.03.2013 - 20:08

      haha +1

  • Bruvy

    20.03.2013 - 17:30

    Nije mi sve jasno da li kada je instaliran igru da li cu moci je onda igrati bez cd-a ? Jer ako je to tako bit ce vrh lako ce se igre prodavati i nabavljati nove 🙂

  • JaBitiTarzan

    21.03.2013 - 16:12

    Iz dana u dan konzole postaju kompjuteri. Praktično bilo bi najbolje riješenje da sony i MS proizvode brendirane kopjutere sa posebnim OS i ekskluzivama da se ne tiltuju konzolama, koje imaju svoj oblik i naziv reda radi, praktično u njima su djelovi koje proizvode AMD, samsung itd, što je opet odlika običnog klasičnog desktop kompjutera.

    • shakesfeaR

      @JaBitiTarzan, 21.03.2013 - 16:17

      Da, ali to onda više ne bi bile igrače konzole.

    • JaBitiTarzan

      @JaBitiTarzan, 21.03.2013 - 18:04

      I ovako one to više nisu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?