HCL.HR

Novosti za Xbox One konzolu sa Gamescoma

Zoran Žalac 04.08.2015.   •   0 komentara


Xbox One konzola uskoro će dobiti Windowse 10, podršku za igranje X360 igara te službeni dodatak gamepadu za lakše tipkanje poruka pri chatu.

Microsoft je na Gamescom konferenciji imao nekoliko zanimljivih objava vezanih za samu Xbox One konzolu. Nekako najvažnija među njima bila je ta da će sve buduće Xbox 360 igre koje dolaze u Games with Gold programu za Xbox Live pretplatnike biti kompatibilne na Xbox One konzoli. Dakle, umjesto dosadašnje tri besplatne igre mjesečno korisnici će na Xboxu One dobivati do pet besplatnih igara.

Potvrđeno je kako će službena podrška za igranje X360 igara biti dostupna od studenog ove godine. U istom mjesecu na Xbox One doći će i Windows 10 OS što će konzoli omogućiti pokretanje svih aplikacija iz Windows Storea i još neke druge stvari.

Najavljen je i službeni chatpad dodatak za Xbox One kontroler. Chatpad je namijenjen lakšem pisanju poruka zahvaljujući mini tipkovnici uz koju dolaze i dvije programibilne tipke s kojima primjerice možete hvatati screenshote ili snimati video.

Naposljetku, najavljena je i opcija snimanja TV programa putem Game DVR funkcije. To će biti dostupno tijekom iduće godine, ali u prvom redu za područje SAD-a.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?