HCL.HR

NVIDIA Broadcast program omogućit će vam da streamate kao da ste pod vodom

Zoran Žalac 02.09.2020.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Nvidia proširuje svoje alate za streaming igara i ostalih sadržaja uz Nvidia Broadcast, aplikaciju koja poboljšava zvuk i pozadinsku sliku.

Ranije ove godine tvrtka Nvidia lansirala je eksperimentalnu aplikaciju  GeForce RTX Voice koja omogućuje blokiranje pozadinske buke prilikom live streama. Stvar je radila više nego dobro, znam da je meni blokirala vlakove teretnjake od kojih mi se inače trese zgrada kad prolaze.

Sada će Nvidia otići korak dalje te će RTX Voice integrirati u širu aplikaciju NVIDIA Broadcast. Ideja te aplikacije je da streaming učini još dostupnijim nama običnim smrtnicima koji imamo standardne web kamere i kvazi-profesionalne mikrofone, poboljšavanjem istih uz pomoć umjetne inteligencije.

Osim uklanjanja pozadinske buke i šumova, Nvidia Broadcast omogućit će modificiranje pozadine bez potrebe za zelenim platnom iza streamera. Naravno, takvo što već postoji i aplikacije poput Zooma popularizirale su virtualne pozadine u ovoj eri video-poziva i rada od kuće. Ništa novo, ali bi trebalo raditi bolje i preciznije od sličnih rješenja zahvaljujući strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji.

Još jedna stvar koju će Nvidia Broadcast donijeti je Auto Frame, opcija zumiranja i praćenja streamera kako bi ostao u centru akcije. Neke skuplje kamere već imaju tu opciju, no sada će ona pomoću ove aplikacije biti dostupna i onima koji nemaju skupe kamere.

Ova aplikacija, kao i njezin plugin za druge aplikacije poput Discorda ili Zooma, bit će podržana za sve vlasnike grafičkih kartica iz RTX serije. Ranije spomenuti RTX Voice će pak zasebno raditi i na starijim GTX karticama te je nedavno dobio novo ažuriranje.

Označeno sa: , ,

Komentari (7)

  • Ivan Golubic

    02.09.2020 - 11:06

    Ako ce raditi na 1050 ja sasvim zadovoljan

  • moordrak

    02.09.2020 - 11:21

    I sve to samo za 1499,99$ Samo danas! Požurite! Količine su ograničene!

    • TypicalHog

      @moordrak, 02.09.2020 - 14:20

      Mislim da je aplikacija besplatna.

    • moordrak

      @TypicalHog, 03.09.2020 - 12:10

      Je. Aplikacija je besplatna, ali grafa na kojoj to radi baš i nije.

    • TypicalHog

      @moordrak, 03.09.2020 - 21:50

      “…bit će podržana za sve vlasnike grafičkih kartica iz RTX serije…” RTX 2060 nije $1499.99.

  • Dr.Gamer

    02.09.2020 - 11:53

    Vrh vrhova. Nvidia i njihove sitnice. Godinama me iznenadjuju iznova i iznova. Ovo će ljudima koji se bave ovim poslom doçi bolje nego da su na poklon dobili novi grafu. Zato i jesu number one na tržistu kartica

  • GAMERWORLD

    03.09.2020 - 21:29

    Prodaš bubreg kupiš grafu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?