HCL.HR

Objavljeno je što sve donosi Fortnite u verzijama za PlayStation 5 i Xbox Series X/S

Zoran Žalac 02.11.2020.   •   3 komentara


Epic Games je otkrio detalje next-gen nadogradnje za svoj Fortnite u verzijama za Playstation 5 te Xbox Series S i X konzole.

Fortnite je jedna od onih igara koje će dobiti besplatno ažuriranje za PlayStation 5 te Xbox Series S i X konzole… samim time što je i osnovna igra besplatna, barem što se battle royale komponente tiče. Sada su tvorci megapopularne igre objavili detalje “next-gen” ažuriranja koje će biti dostupno čim se nove konzole pojave u opticaju.

Fortnite za Xbox Series X konzolu ići će u 4K rezoluciji i 60 sličica po sekundi. Trava i drveće u igri reagirat će na eksplozije, očekuje nas vjernija simulacija dima i tekućine te novi efekti oluje i oblaka. Verzija za Xbox Series S ići će u 1080p rezoluciji i 60 fps-a s većinom vizualnih poboljšanja XSX verzije. Na obje konzole učitavanja mečeva bit će brža te će split screen mod raditi u 60 fps-a.

Na PlayStationu 5 Fortnite će ići u 4K rezoluciji i 60 fps-a s grafičkim unaprjeđenjima koja su spomenuta za XSX verziju, uključujući i bolju izvedbu u split screen multiplayeru. Osim toga, verzija za PS5 imat će posebno prilagođene vibracije za DualSense kontroler te će igrači moći odabrati omiljene modove kojima mogu pristupiti odmah iz menija same konzole. 

Prelazak na PS5/XSX/S verzije bit će bezbolan jer će sav napredak igračima ostati sačuvan.

Komentari (3)

  • Zoran Zabac

    03.11.2020 - 08:44

    Fortnite će biti naj next gen igra kada dobije novi engine za pola godine…onaj demo prikaz je pokazao šta se može sa novim UE, a tko ga bolje može iskoristit od onih koji su ga i napravili? 🤔

  • DrunkO_OMonkey

    03.11.2020 - 11:58

    Cisto informativno, jel 4k 60fps jedina opcija ili ce se moci na novim konzolama odabrati recimo 120fps+ 1080 npr?

    • personauser

      @DrunkO_OMonkey, 03.11.2020 - 15:18

      Moci ces igrati u 1080p120 ako ne zelis igrati u 4K

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?