HCL.HR

Oculus Rift možda bude imao vlastiti kontroler

Zoran Žalac 10.06.2015.   •   0 komentara


Promotivni materijali za Oculus Rift koji su procurili na Internet pokazuju kako je uređaj u jednom trenutku bio zamišljen s pripadajućim kontrolerom.

S Oculus Riftom mogli bismo više gledati, a manje dirati, no jasno je kako ćemo za određene igre morati imati neku fizičku formu kontrolera. Kod ranijih testiranja najčešće su korišteni Xbox gamepadovi, no nemaju svi takve kontrolere, pa ni kontrolere općenito. Stoga je po svemu sudeći u jednome trenutku tijekom razvoja Oculus VR razmatrao uvođenje pripadajućeg kontrolera.

Zapravo, kontroler više podsjeća na daljinski upravljač negoli na gamepad, ali glavni kružni trackpad uvelike podsjeća na koncept Steamovog kontrolera. U bilo kojem slučaju, iz Oculus Rifta su se brzo oglasili povodom dokumenata koji su procurili na Internet i na kojima se navedeno moglo vidjeti. Kako kažu, to su prastari materijali i od tada su se ideje za Oculus Rift podosta promijenile.

Naravno, to ne znači nužno da je nekakav kontroler izbačen iz plana. Ukoliko ga bude, vjerojatno ćemo ga vidjeti sutra u sedam sati po našem vremenu, kada Oculus VR priprema prvo veliko službeno predstavljanje uređaja putem live streama kojega ćete moći pratiti ovdje.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?