HCL.HR

Oculus VR misli ozbiljno – kupio tvrtku koja je dizajnirala X360 kontroler i Kinect

ToxarE 25.06.2014.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Facebookov kapital omogućio je tvrtki iza Oculus Rifta da se okruži istaknutim pojedincima industrije videoigara, a sada i da preuzme tvrtku koja je zaslužna za dizajn X360 kontrolera.

Oculus VR, tvrtka koja nam priprema prvi headset za virtualnu stvarnost – Oculus Rift, najavila je kako će uskoro preuzeti kompaniju Carbon Design Group nakon što je s istom surađivala na više nenajavljenih projekata. Sam naziv Carbon Design grupe možda vam ne govori mnogo, no riječ je o vrlo uspješnom timu koji je, između ostaloga, za Microsoft dizajnirao Xbox 360 kontroler (onaj za kojega se većina slaže da je i dan danas ergonomski najugodniji kontroler) te Kinect kameru.

Kreativni direktor Carbon Designa, Peter Bristol, objasnio je zašto je tvrtka ušla „u brak“ s Oculus VR-om i zašto misle da je to dobar potez za njih:

„Iz dizajnerske i inženjerske perspektive, izgradnja proizvoda koji konačno dostavlja virtualnu stvarnost za korisnika jedan je od najinteresantnijih i najizazovnijih problemskih setova ikada. To je sasvim otvorena kategorija proizvoda. Dok je virtualna stvarnost za konzumenta je još uvijek u nastajanju, fizička arhitektura još je nepoznata, a mi ćemo biti ti koji će definirati kako virtualna stvarnost izgleda, djeluje i funkcionira.“ – izjavio je Bristol.

Lijepo je znati da Oculus drži do fizičkog dizajna svog Oculus Rift headseta, a još je uzbudljivije znati da prikuplja talente raznih industrija. Što se tiče industrije videoigara, timu Oculus VR-a u kratkom vremenu pridružili su se bivši genijalac id Softwarea John Carmack, bivši Valveov ekspert Michael Abrash, a nedavno i suosnivač Naughty Doga i bivši predsjednik THQ-a Jason Rubin.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?