HCL.HR

Odgođena je realistična ratna igra Six Days in Fallujah

Zoran Žalac 17.11.2021.   •   1 komentara


Otkazana pa oživljena igra Six Days in Fallujah ipak neće biti spremna za 2021. te joj se izlazak odgađa za kraj 2022.

Iako je već krenulo odgađanje igara koje imaju zacrtan datum izlaska u 2022., imamo još nekoliko odgoda za igre koje su nam obećane za 2021. Jedna od takvih je pucačina po stvarnim događajima u Faludži, otkazani pa oživljeni projekt Six Days in Fallujah. Prilikom uskrsnuća te igre bilo je navedeno kako će ista biti spremna za 2021. godinu, ali sada doznajemo da joj je izlazak pomaknut na jesen 2022. godine. 

Razlog odgode nije naveden, samo je rečeno kako su ambicije projekta u međuvremenu narasle pa je broj developera koji rade na igri gotovo udvostručen. “Postalo nam je jasno da oživljavanje stvarnih priča u visokoj kvaliteti traži više ljudi, kapitala i vremena.” – stoji u službenoj objavi izdavačke kuće Victura.

Originalni Six Days in Fallujah bio je zamišljen kao taktička pucačina iz prvoga lica, najavljena prije dvanaest godina. Na tržište ju je trebala lansirati izdavačka kuća Konami, ali se od toga odustalo jer je igra bila suviše kontroverzna. Razlog kontroverzi bio je taj što je to trebala biti prva igra s prikazom rata u Iraku, temeljena na stvarnim događajima i svjedočanstvima 70-ak američkih vojnika. Usprkos tome, neki su se ratni veterani pobunili protiv prezentiranja tih stvarnih događaja u obliku videoigre.

Six Days in Fallujah koji je sada u razvoju tek je idejno ista igra čiji je razvoj krenuo iz temelja.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Rastmahatta

    18.11.2021 - 13:21

    Ovu igru čekam još od sredine 2000-ih

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?