HCL.HR

Opao broj pretplaćenih korisnika na PS Plus i broj aktivnih igrača na PlayStationu

Zoran Žalac 04.08.2021.   •   93 komentara   •   Industrija videoigara


Sonyjeva statistika pokazuje da se je ovoga proljeća došlo do opadanja aktivnosti na PlayStationu, kao i do opadanja broja pretplatnika PS Plusa.

U periodu između četvrtog i sedmog mjeseca 2021. godine Sony je zabilježio pad aktivnosti igrača na PlayStation konzolama, kao i smanjenje broja pretplatnika na uslugu PlayStation Plus.

Na PlayStation Networku bilo je aktivno 104 milijuna igrača, što je za pet milijuna manje od prva tri mjeseca 2021. godine te 10 milijuna manje naspram jeseni 2020.

Što se tiče pretplate na PS Plus, broj aktivnih pretplatnika pao je za 1,3 milijuna naspram prva tri mjeseca 2021., na ukupno 46,3 milijuna pretplatnika. Interesantno, ovo je prvi put u osam godina da je zabilježen pad pretplatnika PS Plusa.

Sonyjev voditelj financija Hiroki Totoki izjavio je kako nisu zabrinuti padom aktivnosti i pretplatnika na PlayStationu.

“Je li to negativan trend? Mi se ne bismo složili. Pokušavamo analizirati različite elemente, ali nismo uočili sumnjive trendove. Možda ćemo ovoga ili sljedećeg mjeseca morati nastaviti s promatranjem i napraviti analizu.” – izjavio je Totoki.

Totoki ističe kako je bilo očekivano da će doći do pada aktivnosti u usporedbi s 2020. godinom kada su se ljudi zbog pandemije i lockdowna okrenuli videoigrama, no nije zabrinut jer brojke aktivnosti sada nisu manje nego 2019. godine.

Rečeno isto tako da su u Sonyju zadovoljni prodajom novih igara za PlayStation 5. Premda je Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart kupilo svega 5-10% vlasnika PlayStationa 5, u Sonyju kažu da su prodajni rezultati nadmašili njihova očekivanja.

Komentari (93)

  • A vi kakote

    04.08.2021 - 16:48

    Lol 5-10%, tolko o ekskluzivama da prodaju konzole.

    • blacklist0907

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 16:52

      Ove konzole je više prodao 4k i 60 fps

    • Zoran Zabac

      @blacklist0907, 04.08.2021 - 22:14

      4K 120 fps

    • Kratosov Boy!

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 18:15

      Vidjet cemo kad neke bolje ekskluzive izađu.

    • A vi kakote

      @Kratosov Boy!, 04.08.2021 - 19:07

      Te iste ce izac i za ps4, ako ciljas na gow ili hz..

    • blacklist0907

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 20:36

      Da ali u top izvedbi gdje je razlika ogromna

    • A vi kakote

      @blacklist0907, 04.08.2021 - 22:15

      Tru

    • ImeiPrezime

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 18:35

      Nego što prodaje konzole nego ekskluzive?

    • A vi kakote

      @ImeiPrezime, 04.08.2021 - 19:06

      Hahahahahah 80% ih kupuje zbog istih sranja, cod, fifa, bf itd itd. Pa vidis gore tekst u pm, 5 do 10 posto a Rachet “jedina” next gen igra.

    • ImeiPrezime

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 21:39

      Kako onda, evo već drugu generaciju konzola, da je manje prodavana konzola ona hardverski jača sa boljom pretplatom? Zašto ljudi uzimaju playstation umjesto xboxa ako ne zbog ekskluziva??

    • A vi kakote

      @ImeiPrezime, 04.08.2021 - 22:09

      Brand? Playstation je popularniji i supporta duplo ako ne i vise zemalja nego x. Kao sto vidis prema komentarima i ovdje, ljudi ne zele uzet x samo zato jer ne podrzava hrv.

    • A vi kakote

      @ImeiPrezime, 04.08.2021 - 22:12

      Proslu generaciju ps4 je bio hardverski jaci , to sta je x one x doso tek u 2017i bio najjaci, too little too late. Prodaja series konzola nije losa a i ljudi su bacili oko na gamepass jer im se neda davat 500 kn za jednu igru.

    • Zoran Zabac

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 22:16

      Jedna igra ne košta 500 kuna, malo si se zbunio 😉

    • A vi kakote

      @Zoran Zabac, 04.08.2021 - 22:18
    • Zoran Zabac

      @A vi kakote, 05.08.2021 - 10:11

      Kupis za 515 odigraš i prodaš za 510…dakle igrice su 5 kuna

    • vragec25cro

      @Zoran Zabac, 06.08.2021 - 18:20

      u pravu si ne košta 500kn,nego 599kn 🙂 https://www.playstation.com/hr-hr/games/demons-souls/

    • bacvaman

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 22:22

      Ali PlayStation gazi Xbox i u njegovim najjačim zemljama (SAD i UK)

    • Demon90

      @bacvaman, 04.08.2021 - 22:37

      Gazi u čemu?. Evo otidi u trgovine u USA nećeš naći ni ps5 ni xbox

    • A vi kakote

      @bacvaman, 04.08.2021 - 23:36

      Nije bas da gazi, prosli mj xbox je bio najprodavaniji kod amera. Ali opet koga briga koliko se cega prodalo, imas sta od toga? Nope.

    • kebbab

      @A vi kakote, 05.08.2021 - 01:25

      To važi za balkan.

    • RickBarry

      @ImeiPrezime, 04.08.2021 - 20:27

      Najviše ih prodaje brand,ime.

    • Dajsikeks

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 18:50

      Mislim 5-10%, govorimo o jednoj milijona. Rijetko da inače ekskluzive nadmašu preko 3 milijuna

    • BoneDigger

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 19:11

      Ovo nije nova informacija. Ekskluzive ne prodaju konzolu koliko neki misle. Generalno oko 10% vlasnika konzola kupuje ekskluzive.

    • apache

      @BoneDigger, 04.08.2021 - 20:03

      Ma ekskluzive su mozda nekad prodavale konzolu, kad su te iste ekskluzive tek pocele sazrijevati a i sam brend neke konzole je po tome dobio neku reputaciju i naviku kod igraca koja vazi i do dan danas ali se to sve polako mijenja, vremena su druga. Danas je mnogo faktora koji odlucuju o prodaju neke konzole ni sam Sony niti Mikrosoft neznaju tacno sta je vise prednost njihove konzole kad je sve skoro pa isto u vecini stvari al naravno jos uvijek se drze te price o ekskluzivama jer je to jedini argument koji mogu staviti pred igraca. Evo ps5 se na samom pocetku prodavao dobro i bez ikakvih ekskluziva skoro, xbox takodjer, ekskluzive su samo jedan mali kotac koji ce odluciti o prodaji konzole, nekad su imale veliki uticaj danas vise ne.

    • kebbab

      @apache, 05.08.2021 - 01:38

      Ma ekskluzive su jedna strana a druga strana su igre koje su samo za ps i nintendo konzole, znači nema jih na xbox konzolama. Ljudi igraju različite igre ne samo Call of Duty Warzone i Fortnite. Igraju razne indie igre, arkadne igre, strategije, japanske igre,… svega toga je mnogo više na psju nego xboxu i kad dodaš veliki broj ekskluziva onda je logično da se ps bolje prodaje nego xbox.

    • A vi kakote

      @kebbab, 05.08.2021 - 03:06

      Svega toga je mnogo vise na psu? Ne kuzim, izjasni se. Doslovno sve je dostupno na xu, a kad smo kod indie, arkade itd, toga je gamepass pun.

    • kebbab

      @A vi kakote, 05.08.2021 - 07:53

      Gle, recimo za ovu godinu sam kupio neke igre poput Neo: The World Ends With You, Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed, Shin Megami Tensei III: Nocturne, Guilty Gear Strive… Da imam Xbox??? mogu samo gledati to. Ima ogromno igara koje nisu ekskluziva za ps ali jih nema na Xboxu.

    • RickBarry

      @kebbab, 05.08.2021 - 10:13

      I to sve navedeno igra 2% igrača na ps-u.

    • kebbab

      @RickBarry, 05.08.2021 - 10:35

      Ne, 2% ne igra, puno ih više igra, samo što je to negdje jako popularno, negdje malo manje, a negdje uopće ne. Idi na youtube i traži “My ps4 games collection”, ljudi imaju po 300,400,500+ igara za određenu konzolu, fizički na polici.

    • A vi kakote

      @kebbab, 05.08.2021 - 14:45

      Te police se zovu wall of virginity. :/

    • RickBarry

      @kebbab, 05.08.2021 - 16:26

      Pa ti svi ljudi čine ovih navedenih 2% a ostalih 98% su casuali, Fifa Madden NBA Cod.

    • LetMeBeFrank

      @kebbab, 05.08.2021 - 16:42

      Je, negdje je “jako popularno” pa ih igra 3%, a negdje “malo manje” pa ih igra 1% i onda opet na kraju izade na 2%. Tih 2% je jos i previsoka procjena. Neo sam po sebi nije igra koja se prodaje najbolje, a tek nesto tipa Akiba’s Trip? Pa to je teski niche. Ne znam jel ti stvarno mislis da ti ljudi koji imaju police sa stotinama igara sacinjavaju veliki postotak u ukupnoj gaming populaciji? Pa to je kao da kazes “googlaj my car collection” i onda ti izbaci hrpu videa ljudi koji pokazuju garaze s 10 automobila. To ne znaci nista.

    • LetMeBeFrank

      @RickBarry, 05.08.2021 - 16:06

      To si jos puno i rekao. Mislim, fan sam nabrojanih igara, ali treba bit realan.

    • A vi kakote

      @kebbab, 05.08.2021 - 14:35

      https://www.metacritic.com/game/playstation-4/akibas-trip-hellbound-debriefed
      Ma sta to ti igras hahaha, msm nije da osudujem ali wtf, Shin Megami Tensei III: Nocturne je remake/remaster koliko sam skuzio,, tj ps2 igra? Xbox ima daleko bolji backwards compatibility od psa tako da ako cemo tako gledat, za svaku ps3 igru moras vadit ps3 konzolu (ako je jos imas), dok na xu samo skines i igras sa daleko brzim ucitavanjem. To vrijedi i za neke og xbox igre tipa star wars knights of the old republici itd itd.

    • kebbab

      @A vi kakote, 05.08.2021 - 15:31

      Koliko se vi tripujete na te razne ocjene to je neverovatno. Ja se time ne opterčujem. Što se tiče backwards compatibilitya meni ni netreba jer ja imam oko 300 igara za ps3. koji je spojen sa prijašnijm 107cm Samsung HD tvjem. Shin Megami Tensei III: Nocturne je remaser ps2 igre da i u čemu je problem? Ja ne bolujem za brutalnom grafikom kao vi. Meni je važan gameplay, mehanika igre, level dizajn i priča. Ja još čak obožavam takvu grafiku. I onako, RDR2 je dobio na metacriticu 97 od kritičara a ja bi mu dao maksimalno 68.

    • A vi kakote

      @kebbab, 05.08.2021 - 15:51

      Spomenuo sam ps2 jer x ima bc sa svim generacijama a ne radi grafike. Ti se svadas sam sa sobom 😂😂

  • apache

    04.08.2021 - 17:04

    Moj Totoki neznate vi onu narodnu, mozes koliko hoces al nemozes dokle hoces.

  • Strange Man

    04.08.2021 - 17:04

    Dosta je PS plus pretplatnika razočarano igrama zadnjih par mjeseci. Možda je to razlog smanjenja broja.

    • blacklist0907

      @Strange Man, 04.08.2021 - 17:39

      Možda i to ali najviše jer su bili strogi lockdownovi po cijelom svijetu prošle godine i svi su igrali

    • movie

      @Strange Man, 04.08.2021 - 23:26

      Nije. Prošla godine ne bi trebala biti mjerilo jer je cijeli svijet radio od doma. Igre su se prodavale kao i konzole u rekordnim brojkama. Logično je da su im i pretplate rasle. Sada kada se stanje normalizira opada interes za igranjem. Naravno da im slučajeva da ljudi nisu produžili pretplatu jer smatraju da je ponuda loša, ali mislim da je glavni razlog pada pretplater povratak koliko toliko normlanom životu i radu većeg broja ljudi što automatski povlaći manje vremena za igranje.

  • Chaos777

    04.08.2021 - 17:07

    Ja sam bio pretplatnik od januara 2019 do januara 2021, nije mi se dopalo sve skupa iskustvo za 2 godine i prestao sam, mislim da dosta grese i sa PSNow i da bas bas treba da promene tim koji se bavi sa obe stvari, ne samo rukovodioce tog sektora nego ceo tim.

  • mili1985

    04.08.2021 - 17:14

    Možda sada daju neku kvalitetnu igru za promjenu.

  • kokodix

    04.08.2021 - 17:44

    A neki mozda zbrisali na gamepass ?

    • apache

      @kokodix, 04.08.2021 - 18:14

      Nije mozda nego je sigurno, ne biljezi xbox dobre prodajne rezultate tek tako, nisu ti ljudi odjednom pali sa nebesa, ljudi jednostavno idu gdje je isplativije i gdje je bolja usluga a i sama kontola je uber dobra tako da. Sony ce itekako da napokon osijeti pravu konkurenciju ovo je sve samo pocetak, to sto oni melju fda fol nisu zabrinuti je samo suplja prica a ako i nisu onda nisu ni normalni i zive u nekom proslom vremenu koje ih moze samo jos vise sjebati ako nesto ne promijene drasticno u svojoj politici prema svima jer su se zadnjih godina ponasali kao da su jedini na svijetu i da su bogom dati, ni ovo sto portaju ekskluzive odjednom na pc nije tek tako slucajnost, nuzda zakon mijenja.

    • extronusl

      @apache, 04.08.2021 - 18:18

      Tbh i ja sam planiram preci na xbox a korisnik ps-a sam vec vise od 10gos.. samo nisam jos siguran zbog koristenja u RH.. ali koliko sam cuo za njihov pass dobiva se puno dobrih igrica i jos mslm da ultimate verzija to daje ea play

    • apache

      @extronusl, 04.08.2021 - 18:32

      I ja sam na plejci zadnjih 8-10 godina, mislim koristio sam nekad i xbox i pc i svasta nesto pa se opet vratim na plejku i tako svega je bilo uglavnom idem tamo gdje je za mene bolje. To u vezi regiona i placanja ni ja nisam mnogo jos upoznat ali sve se brzo moze saznati, uglavnom nije neki veliki problem koliko sam vidio, a ultimate je najbolji izbor jer mozes igrati online, dobivati free igre svaki mijesec i naravno game pass imas uz to sve, moze se naci po pristojnoj cijeni kao i sve ostalo danas.

    • A vi kakote

      @apache, 04.08.2021 - 19:14

      Stavis bilo koju adresu iz UKa i mozes komotno placat svojom karticom. Jedina razlika je sta cijena je u funtima i tjt. A ako planiras uzet gamepass od tipa ebaya ili neke druge str, samo gledas da je kod Global, odnosno worldwide, sta i realno 99% puta bude.

    • apache

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 19:29

      Ma da gledao sam da prave njemacke profile ili neke iz eu i da nema nikakvih problema, dok sa americkim zna biti frke, tako sam bar citao pa ne znam. mozda se nesto promijenilo. i za to global sam vidio da frcera.

    • extronusl

      @A vi kakote, 04.08.2021 - 21:28

      Aaah onda super nine problem u funtama kad vec sad sve placam u eurima preko steama i ostalih… a gamepass ne bi od ebaya i takih stvari ne vjerujem bas, eventualno instant gamin jer kod njih znam nekad igre uzeti

    • Zoran Zabac

      @extronusl, 04.08.2021 - 22:18

      Hahaha nisi ti vidio PS u životu vjerojatno 🤭

    • extronusl

      @Zoran Zabac, 05.08.2021 - 19:14

      od 2008 do 2014 imao ps3, od 2014 do sada ps4 (jos uvijek imam).. ali izgleda po tebi od 2008 koristim sony box super nintendo 7

    • LetMeBeFrank

      @extronusl, 05.08.2021 - 20:01

      On se uznemirio jer si spomenuo da bi mozda presao na Xbox, a to je za fanboya poput njega kraj svijeta. Najbolje je samo pogledat komentar i smijat se iskompleksiranosti.

    • bacvaman

      @extronusl, 04.08.2021 - 22:25

      Zašto Microsoft nije objavio Gamepass brojke za prošli kvartal?

    • extronusl

      @bacvaman, 05.08.2021 - 19:16

      ne bih znao zasto, ali ujedno me ni ne interesiraju brojke za prodaju ni kod gamepassa ni kod psplus… men je samo bitno da mogu imati konzolu i igrati na njoj igre koje zelim kad mi se ne da sjediti za pc-em nego da se fino izvalim u fotelji 😀

    • bacvaman

      @apache, 04.08.2021 - 22:30

      Da li ti shvačaš da su za vrijeme istog kvartala prošle godine svi bili doma i više igrali nego inače i stoga veće brojke? Ni Microsoft nije objavio Gamepass brojke za prošli kvartal jer su vjerojatno u padu.

    • apache

      @bacvaman, 05.08.2021 - 01:58

      Ko god je igrao tada igra i sada i obrnuto, ja bar neznam nikog ko je tad igrao a danas je kao sve batalio zato sto se moze vise kretati, uostalom moguca je i ta opcija ali onda treba usporediti to sve i sa situacijom prije corone kad je bila potpuna sloboda kretanja.

    • kebbab

      @apache, 05.08.2021 - 10:12

      Neznam zašto tolika rasprava. Pa ko još koristi PS Plus ili Game Pass? Ja igram što ja želim i kupim svaki mjesec 3-4 igre. Tako danas imam sve na polici što oni nude đaba. Ja jih ne trebam ni jedne ni druge.

    • apache

      @kebbab, 05.08.2021 - 12:02

      Kako mislis ko jos koristi, nekontam te bruda, mislim kontam ali…..I ja sam nekada imao kolekciju svega i svacega, kupovao igre po punoj cijeni, preorderi folovi golovi, ne zato sto volim da imam kolekciju necega ne bolujem za tim uopste nego eto nakupilo se svega bilo, a onda sam sve prodao kad mi se blu ray na ps4 konzoli sjebao, vise me fizicka izdanja uopste nezanimaju ni pod razno, za mene je taj medij mrtav. Puna mi je kapa raznoraznih cd-ova, przaca, blu ray-ova, lasera koje moras cuvati ko malu bebu, puhati u njih ko budala, cistit ih a ono skripi pa skripi, dok mi ocita cd ja izgubim volju za igranjem, pa pa zajebanciji za sva vremena, digitala zakon bar za mene bruda.

    • movie

      @kebbab, 06.08.2021 - 10:17

      Ako misliš igrati online usluga ti treba. Uslugu uzimam isključivo zbog online igranja. PSN koristim od prvog dana i nisam siguran da sam skinuo pet igri od tada. Da ih ukinu, meni svejedno.

    • movie

      @apache, 06.08.2021 - 10:15

      Pa usporedili su. U odnosu na 2019 godinu sony bilježi rast pretplatnika usluge. Pad je samo u odnosuna 2020 godinu i tu se vraćamo na onu teoriju o radu od doma i te spike.

  • Dad of Boy

    04.08.2021 - 18:15

    Nije ni čudo kad su igre zadnja 3 mjeseca blaga katastrofa

  • TheCroTino

    04.08.2021 - 18:24

    Meni bezveze plaćati bilo, odigro mozda 2 igre i MP nisam taknuo. Al da stavis MP pod kljuc i onda kao poklonis igre svaki mjesec su gluposti i ps i xbox.

    • vragec25cro

      @TheCroTino, 04.08.2021 - 18:31

      Nije u redu od niti jednih niti drugih,s tim da do nedugo si trebao xbox pretplatu i za free2play igre(iskreno nisam to niti znao dok nije pisalo ovdije),ali ja cijelo vrijeme koristim za duplo veču cijenu xbox gamepass ultimate(13€,pc +konzola+multiplayer)tak da meni ok pošto puno igram,ali nije u redu prema ostalima na ps i xbox da placaju nešto što dolazi free uz igru.

    • Dajsikeks

      @TheCroTino, 04.08.2021 - 18:52

      Gledaj pozitivno, bolje to nego kaj Nintendo radi 😂

  • m9i8r8ko

    04.08.2021 - 18:28

    Nista cudno. Mnogi su htjeli kupiti PS5, ali nisu uspjeli. Skalperi, nedostupnost konzole u slobodnoj prodaji i losa ponuda PS+(za mene osobno losa) im se odbija od glavu.

  • marko1106

    04.08.2021 - 19:05

    A jedno ako cemo racunati zarađuju 230000000 eura mjesecno. Ako je prosjek 5 eura po mjesecu pretplate iako mislim da je i više. Znaci jedno 3 milijarde eura godišnje samo od pretplate. Ali to su samo prihodi sad ne znamo rashode. Sad mi je jasno zašto se Sonyu teško odreknit ps plusa

    • apache

      @marko1106, 04.08.2021 - 19:14

      Pa to im je jedina koka nosilja, telefonija i sve ostalp je otislo u vraziju mater.

  • Dick Johnson

    04.08.2021 - 19:33

    Slabo neš scalperi igraju.

  • TheWolff

    04.08.2021 - 20:48

    Ja sve igre koje bas hocu kupujem a ovaj ps plus imam radi multy play pa ak naide neka igra koja mi se dopada odigram ak ne ne opet dobro

    • lepiakadodo

      @TheWolff, 05.08.2021 - 09:22

      Bas to… dodam igre koje cu kao zaigrati, i ostanu u libraryu. Nesto i zaigram, al uglavnom je ps+ za online

  • Smike

    04.08.2021 - 21:25

    Bas me čudi. Ja sam igrač pleya ima više od 10 godina,prije toga PC i moram priznati da mi gampass zvuci kao dobra investicija. Zašto? Pa nedavno sam komentarisao kako sam ja stara škola i samo kupujem igre ,dok nisam počeo kupovati ps accaunte preko neta i tako sam odigrao preko 50 igara za jako sitne novce i nemam zelju ih sve igrati ponovo. Naravno koje su vrijedne ponovnog mog igranja sam kupio. Mislim da bi sony trebao pojačati psnow i udružiti sa ps plus pa bi znali sta plaćamo, a ne ovako mačka u vreći i svaki mjesec neka igra koju sam igrao prije 5 god.

    • vragec25cro

      @Smike, 04.08.2021 - 22:01

      Baš to,nek naprave ko gamepass i ako treba nekq naplate duplo ko ovi i super.I onda uzmeš malo jači pc(iako se bolje isplati ps5 +xsex) i igraš sve za 15-20€ mjesečno.

    • moordrak

      @Smike, 06.08.2021 - 09:33

      Yup. Slažem se. Ništa Sony po pitanju pretplate (osim nekoliko podizanja cijena, i smanjenja broja “poklonjenih” igara, što za mene ide u debeli minus) nije mijenjao već puno desetljeće. Microsoft ih je dobrano prešišao. PONOVNO. Istina, PS je jako popularan u našim krajevima no MS mi nudi , što ameri kažu, more bang for buck. Nastavi li MS dobru priču sa novim igrama, a sudeći po broju studija u njihovom vlasništvu teren je pripremljen, mogao bih se ovu generaciju vratiti na Xbox. Uz PS4Pro, PS5 mi se ne isplati kupovati još najmanje dvije-tri godine, ako ne i duže.

  • Bojko

    04.08.2021 - 22:23

    Bilo bi ih više kad bi Totoki ubacio na konzolu TikToki.

  • GAMEmaher

    04.08.2021 - 22:28

    I dalje je više Ps Plus pretplatnika nego prodanih Xbox One konzola 🙂

    • vragec25cro

      @GAMEmaher, 05.08.2021 - 06:27

      Pa normalno kad lik poput tebe placa i igra svaki mjesec za 5€ 2-4 igre umijesto za 10-13€ 300-500 igri mjesečno 🙂

    • Skoropazao665

      @vragec25cro, 05.08.2021 - 12:47

      Pa PSNOW je 800+ igara za 5 evra mesečno

    • vragec25cro

      @Skoropazao665, 05.08.2021 - 13:25

      Samo 300 ih se može skinuti na ps4 i ps5 a na pc niti jedna,ali opet dobra stvar.Jedino probleam streaming tih igara s našim balkanskim internetom

    • mg

      @vragec25cro, 05.08.2021 - 14:38

      Koliko ti treba vremena da skineš samo 300 igrica, s našim balkanskim internetom?

    • vragec25cro

      @mg, 05.08.2021 - 17:26

      Pa ne igram 300 nego napisao zbog razlike u skinutoj i streaming igri s nasim balkanskim internetom.Ja ih jedno 10 mjesečno isporbam,na nekima se zadržim dok ne završim,a neke obrišem,a neke kupim fizičku kopiju koje nisu niti na jednoj pretplati.

    • Skoropazao665

      @vragec25cro, 05.08.2021 - 17:31

      Ja govorim o konzolama PS+ nije dostupan na PC tako da ti poređenje ne ide baš

    • vragec25cro

      @Skoropazao665, 05.08.2021 - 17:53

      Pa pričamo o ps now ne ps +,i ako nisi znao ps now je dostupan na pc i jedno vrijeme si mogao igrati Gow 4 i zadnjeg spajdija prije moralesa.491 igra trenutno na gampepass i niti jednu ne trebaš streamati,na ps now je 800 i od toga 500 moras streamati.

    • Skoropazao665

      @vragec25cro, 05.08.2021 - 21:35

      Možeš opet igati GOW. Pa mene ne interesuje koje se mogu strimati a koje ne. Ja sam započeo ovu diskusiju sa argumentom da za 5 dolara imaš pristup 800+ igara.

    • vragec25cro

      @Skoropazao665, 06.08.2021 - 04:34

      Pa i ja sam potvrdio da si u pravu i da to nije loše,osim što od tih 800,500 moraš streamati i da je to problem na balkanu s našim netom.

    • Skoropazao665

      @vragec25cro, 06.08.2021 - 12:49

      Pa da samo na balkanu se konzole prodaju na nivou statističke greške i toliko smo im bitni. A ni internet nije baš toliko loš ja živim u provinciji grad od 35000 stanovnika najslabiji paket je 100MB brzina. I to ima dva provajdera koji nude to.

    • vragec25cro

      @Skoropazao665, 06.08.2021 - 13:40

      Pa kod mene 2,5mbali stotinjak metara od mene grad od 5-10 000 stanovnika 100mb,ali ja živim u predgrađu.Pa normalno da im nismo bitni kad svi oni gledaju samo zaradu,a mislim da na portalu barem 40% ljudi nema preko 5mb brzinu,a sve ukupno mozda i više od pola balkana.Ali kakve to sad veze ima s mojim komentarom da od 800 više od pola 500 igara moraš streamati,a svi znamo kakav internet kod nas 😉 ( večine)

    • Skoropazao665

      @vragec25cro, 06.08.2021 - 13:56

      Pa ne bih se složio da većina ima tako loš internet. A i da imaju to ne menja činjenicu da za 5 dolara mesečno imaš pristup 800+ igara što je verovatno najbolja ponuda u istoriji gejminga

    • vragec25cro

      @Skoropazao665, 06.08.2021 - 14:49

      Koje ne možeš multiplayer jer moras platiti još 5 € ps plus i to se onda penje na 10€,ali kako sam i rekao ponuda je dobra,a bila bi najbolja da ima day one igre u ponudi.Da sumiramo cijelu raspravu ps plu + ps now 10€ 802 igre od kojih 500 moras streaming,a svih 800na pc samo streaming(za sejvove ne znam ako su isti) protiv 13€ multiplayer,400 igara,Ea play igre,igre na pc bez streaminga i jos plus ako internet nema veze projekt x cloud ili streaming igara preko mobitela i sve to na razlicitim uređajima(s istim sejvom igre(naprimjer igras doma na konzoli,na putu nastaviš na mobitelu i na poslu nastavis na pc).Obje ponude su dobre,ostalo sve kako se kome sviđa.

    • Skoropazao665

      @vragec25cro, 06.08.2021 - 18:30

      Nije istina kada imaš PS NOW možeš da igraš igre online koje su dostupne na pretplati. Nije ti potrebna i PS+ pretplata.

    • GAMEmaher

      @vragec25cro, 05.08.2021 - 15:09

      Realno nit se nema više vremena za druge igre baš.. Udaram Warzone najviše i ovo 2-3 igre što dadu na pretplati izguštam totalka i tako opet nove idući mjesec. Za 4 eura mjesečno u pretplati sam i više neg zadovoljan ponudom 🙂

    • vragec25cro

      @GAMEmaher, 05.08.2021 - 17:27

      Nije ni to loše,meni problem sta se na niti jednoj multiplayer igri ne zadržim puno vrrmena i kad ih igram odigram 1-2h dnevno.Malo igara izlqzi koje me zanimaju,zato i jesu pretplate zakon

  • moordrak

    06.08.2021 - 07:53

    Gledam li po sebi, da, puno manje vremena provodim uz igre u ovom ljetnom razdoblju. Vjerojatno i normalizacija života nakon mjeseci i mjeseci lockdowna odnosno rada od kuće ima nekog utjecaja na količinu vremena provodenog pred ekranima 🙂 . Vidjet ćemo kada krene novi val corone i nove “mjere”… A glede PLUSA, realno, u usporedbi sa Microsoftovom ponudom, PLUS je 💩 . Više ga plaćam po inerciji jer ne želim izgubiti pristup dosadašnjoj bazi igara nego što mi stvarno treba.

  • Kiner Pingvin

    06.08.2021 - 17:41

    Toliko o tome kako je The Last of Us pretekao ovo u onome, pretekao ono u ovome itd… Čista manipulacija ljudima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?