HCL.HR

Organiziran je turnir u Fortniteu na kojemu nitko nije smio reći “Dr Disrespect”

Zoran Žalac 30.05.2022.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Pomalo bizaran turnir u Fortniteu, s nagradom od 100 tisuća dolara, održao se na Twitchu s pravilima po kojima se nije smio spomenuti organizator turnira – Dr Disrespect.

Na Twitchu se nedavno emitirao krajnje čudan turnir u Fortniteu. Organizirala ga je tvrtka BoomTV, koja između ostalih predstavlja kontroverznog igrača/streamera pod nadimkom Dr Disrespect. I sam je “doktor” bio dio turnira, ali kako je on već duže vremena trajno blokiran na Twitchu, turnir se morao održati s vrlo specifičnim pravilima ponašanja. Evo nekih:

  • nitko od sudionika nije smio reći Dr Disrespect – umjesto toga organizatori su predlagali da se koristi termin “Blockbuster video game champion”
  • na streamu se nisu smjele prikazivati fotografije ili videozapisi koji sadrže Dr Disrespecta
  • Dr Disrespect je morao biti stavljen na mute tijekom igranja,  tj. nije ga se smjelo čuti na streamu

Ova pravila došla su ravno od organizatora turnira. U igri je bio nagradni fond od 100 tisuća dolara, tako da ovo nije bio neki bezvezni turnir, a upravo je zbog toga interesantno do koje su mjere organizatori išli u susret svom predstavniku koji je nepoželjna pojava na Twitchu. Umjesto da se “odreknu” ili Dr Disrespecta ili streamanja turnira na Twitchu, osmislili su čitav set nesvakidašnjih pravila kojih su se zbog jednog igrača morali držati svi ostali igrači.

Inače, još uvijek je misterij zbog čega je famozni Dr Disrespect izbačen sa streaming platforme Twitch. Zna se samo da je toj odluci prethodilo nekoliko kršenja pravila, uključujući i emitiranje videa iz javnog WC-a na E3 sajmu.

Komentari (2)

  • mili1985

    30.05.2022 - 10:35

    Podsjeća me na epizodu South Parka, kada nisu htjeli pokazati Muhameda. Pa su ga oblačili u neke kostime i na kraju stavili cenzuru na njega.
    Lakrdija.

  • ukek

    30.05.2022 - 20:25

    Da imao je par glupih nastupa, ali i dalje gamer na prvom mjestu, bio jedan od zanimljivijih streamera, i zapravo je radio content. Za razliku od e-kurava kojima je vrhunac kreativnosti i zivotne sposobnosti buckati se u bazenu i prositi donacije 🤢

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?