HCL.HR

Origin službeno stigao na Mac

Renato Pedišić 09.02.2013.   •   4 komentara


Vlasnici Appleovih osobnih računala sada osim Steama ili GOG-a mogu birati i Origin jer je taj Electronic Artsov gaming servis napokon stigao i na Mac.

Nakon poduže alpha verzije Origina na Macu, koja je trajala od rujna prošle godine, on je jučer na Appleovom osobnom računalu službeno objavljen u svojoj punoj verziji, a sadrži sve što ima i njegova inačica na PC-u: spremanje podataka na oblak, interakciju s prijateljima i zajednicom, kupovinu i naravno – igranje igara.

Ono što je najbolje kod dolaska Origina na Mac je mogućnost cross-platform igranja jer su igre kupljene na PC-u kompatibilne s Macom (naravno, samo one koje već imaju svoju Mac inačicu) i obratno.

Iako ne znamo trenutno stanje aktivnosti igrača na Originu, zadnji poznati podaci govore kako je Electronic Arts na njemu prikupio više od 30 milijuna igrača, a ta će se brojka sigurno povećati kada ljubitelji Appleovih proizvoda počnu nabavljati svoje igre preko Origin servisa.

Komentari (4)

  • Black op

    09.02.2013 - 12:32

    Ko uopste koristi mac i linux za gaming?

    • Me666

      @Black op, 09.02.2013 - 12:34

      ljudi

    • Mileni

      @Black op, 09.02.2013 - 14:32

      Sta te toliko smeta mac i gaming na istome? Imam mac, tocnije dva maca. I njih iskljucivo koristim, nemam vec par mjeseci PC-a uopce. I zelim se ponekad i gejmati jer to mi je ipak hobi, a ne samo raditi. Veliku vecinu igara mogu preko winea direk pokrenuti na macu, a ono sto ne mogu – bootcamp. I sve sljaka odlicno. No naravno da bi najbolja solucija bila nativne igre, a raduje me sto sve vise i vise se ide i prema macu. Neka svi gejmaju, a ne samo PC gameri koji koriste windowse. Ima nas i na osx-u i linuxu dovoljno da pridonesemo zaradi developera.

    • Black op

      @Black op, 09.02.2013 - 16:13

      Stvarno?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?