HCL.HR

Othercite otvara mračnu dimenziju i traži žrtvovanje ženskih likova

Zoran Žalac 21.02.2020.   •   1 komentara


Ovoga ljeta na PC i konzole stiže taktički RPG u kojemu ćemo se uz pomoć armije kćerki boriti protiv mračnih sila. Ali doslovno – mračnih sila.

Nadolazeći sajam PAX East mogao bi proći u znaku mračnjikavih igara. Očekujemo ondje prvi prikaz prilično ozbiljnog Baldur’s Gatea 3, a jedna od najavljenih igara doslovno se zove There Is No Light. Dodatni dokaz za ovu tezu je i nova igra koja dolazi od ekipe Lightbuld Crew, a poseve ironično – jedna je od igara s najvećom količinom tamnih tonova koje sam vidio u zadnje vrijeme.

Igra se zove Othercide i taktički je RPG u kojemu “zastrašujuće sile izvan poznatih dimenzija” prijete uništenjem svega ikada, a tome se suprotstavlja vojska Kćerki, ratnica iz neke druge stvarnosti koje borbom dolaze do sjećanja o svojoj Majci. Othercide je jedna od onih igara u kojoj svi likovi neće nužno doživjeti kraj priče, a upravo je to i jedna od mehanika – žrtvovanje likova da bi drugi mogli poživjeti koji dan duže. Nešto slično vidjeli smo i u igri Overland.

Borba se u igri opisuje kao “ples spektakularnih akcija i protunapada”. Krasi je dinamični Timeline sustav s “beskonačnim mogućnostima”, no konkretnu demonstraciju toga tek trebamo dobiti. Znamo samo da će se borba u igri odvijati na poteze.

Othercide je u razvoju za PC, PlayStation 4 te Xbox One, a trebao bi izaći tijekom ljeta 2020. godine.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?