HCL.HR

Otkazana je igra Alice: Asylum, American McGee se povlači iz industrije igara

Zoran Žalac 08.04.2023.   •   6 komentara


Treću igru iz serijala Alice ipak nećemo vidjeti – barem ne u režiji tvorca Americana McGeeja. Electronic Arts je odbio financirati razvoj igre Alice: Asylum pa se developer odlučio umiroviti i napustiti industriju videoigara.

Sad već davne 2017. pojavile su se naznake o tome da će serijal igara Alice doživjeti svoju treću igru, zvanu Alice: Asylum. Kreator serijala, American McGee, pregovarao je s Electronic Artsom oko izrade te igre, s obzirom da ta izdavačka kuća drži prava na serijal. Nažalost, sad su ti pregovori došli svome kraju – s negativnim ishodom.

American McGee otkrio je kako je Electronic Artsu predočio svoju viziju igre u dokumentu na 414 stranica. Plan je bio da u suradnji sa studijom Virtuos Games počne raditi na igri ako im EA odobri budžet za to. Međutim, iz Electronic Artsa su odlučili kako za to ipak nisu zainteresirani.

Isto su tako poručili da nisu zainteresirani ni za prodaju prava na Alice serijal u slučaju da ga American McGee želi otkupiti.

S takvim raspletom situacije, tvorac serijala izjavio je kako je Alice: Asylum sada mrtav projekt, a on sam je gotov s industrijom videoigara. Poručio je da više neće biti zainteresiran za izradu Alice igara čak ni da se Electronic Arts predomisli.

American McGee svoju je karijeru započeo u studiju id Software, gdje je radio na igrama kao što su Wolfenstein 3D, Doom 2, Quake i Hexen. Krajem devedesetih prešao je u Electronic Arts, za koji je potom kreirao svoj najveći hit – American McGee’s Alice (2000.). Poslije toga je napustio EA, ali je nastavio surađivati s njima na nastavku te igre, Alice: Madness Returns. To mu je ujedno bila i zadnja igra koju je lansirao.

Komentari (6)

  • Zvonimir Komar

    08.04.2023 - 12:21

    Doista šteta. Prve dvije su bile vrhunske.

  • Zvonimir Komar

    08.04.2023 - 12:28

    Jedne od onih iznimno rijetkih igara koje bih bez ikakve zadrške nazvao umjetnošću.

  • KhorneFlake

    08.04.2023 - 14:56

    Dovraga, a nadao sam se da će nešto od ovoga biti. Ništa batice, javi se kad budeš mogao napraviti BR ili košarku sa Alice…

  • Demon90

    08.04.2023 - 19:18

    E ovo je definitivno tužna vijest. Uživao sam u prve dvije. Ma čak ih i sada mogu odigrati.

  • Darac83

    08.04.2023 - 20:09

    Ne shvaćam. Ne žele napravit igru, a ne žele ni prodat prava?!

  • SanKa

    11.04.2023 - 09:09

    Krepaj EA-u

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?